Conectează-te cu noi

Promovăm tinerii buzoieni

PROMOVĂM TINERII BUZOIENI: Ionașcu Iarina Maria este absolventă a Colegiului Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu”, studentă la Facultatea de Științe Politice și Universitatea Națională de Apărare „Carol I”

Avatar photo

Publicat

pe

Redacția noastră continuă proiectul dedicat promovării și evidențierii talentelor tinere din Buzău, iar astăzi vă prezentăm povestea studentei Ionașcu Iarina Maria. Absolventă de elită a școlilor din Buzău, Iarina este un exemplu de determinare, pasiune și angajament pentru domeniul securității naționale.

Cu o medie de 9,76, Iarina a finalizat ciclul gimnazial la școala „George Emil Palade”, continuându-și studiile la Colegiul Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu”, unde a obținut o media 9,54 în anul 2022. Performanțele academice remarcabile, fiind admisă la trei facultăți de prestigiu: Facultatea de Istorie, Facultatea de Jurnalism – secția de jurnalism și cea de Comunicare și Relații Publice, toate la Universitatea din București.

Deși a avut o paletă largă de opțiuni, Iarina a ales să urmeze studiile la Facultatea de Științe Politice, secția de Studii de Securitate. Aici, pasiunea și interesul ei pentru domeniul securității și apărării naționale s-au concretizat, transformând-o într-o studentă dedicată și reprezentativă.

Demonstrând o determinare deosebită, Iarina a decis să urmeze și o a doua facultate la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, specializându-se în Securitate și Apărare. Este de remarcat că ea este student reprezentant în consiliul facultății, dovedindu-și abilitățile de leadership și implicare.

Mai mult decât o studentă dedicată, Iarina a co-fondat, împreună cu colega ei de la Facultatea de Științe Politice, Miruna Ghițulete, un ONG intitulat „Studii de Securitate și Relații Internaționale”. Acest ONG oferă tuturor studenților posibilitatea de a participa la conferințe care acoperă tematici precum securitate, intelligence, relații internaționale și diplomație. Scopul lor principal este de a stimula creativitatea și abilitățile de vorbire în public ale participanților, oferindu-le sprijin și orientare în alegerea unei cariere în domeniile respective.

Ionașcu Iarina Maria este o sursă de inspirație pentru tinerii din Buzău, ilustrând cum pasiunea, determinarea și angajamentul pot deschide drumuri noi și pot influența comunitatea într-un mod semnificativ. Eforturile și contribuțiile sale în domeniul securității naționale și în sprijinul studenților sunt demne de toată admirația.

Proiectul nostru „Promovăm tinerii buzoieni” se mândrește să evidențieze și să sprijine astfel de personalități remarcabile precum Ionașcu Iarina Maria, care reprezintă viitorul luminos al comunității noastre.

Așadar, să ne unim eforturile și să oferim tinerilor buzoieni talentați o platformă pentru a străluci și a-i încuraja să-și ducă ambițiile la bun sfârșit. Cu sprijinul nostru, ei vor deveni viitoarea generație de lideri, inovatori și modele pentru Buzău și dincolo de limitele sale geografice. Așteptăm poveștile voastre pe adresa de email contact@buzau.net

DISTRIBUIE ACEST ARTICOL

6 Comments

 1. zara

  10.11.2023 at 10:35

  Cred că o pagină de știri care se respectă ar trebui să posteze știri și oameni relevanți, nu pe oricine care trimite un mail la adresa de știri.:))))
  Să știți ca tinerii din ziua de azi nu sunt impresionați de orice pipiță care nu intră din prima la facultate și după e admisă la 3 facultăți pe dosar.
  Poate că pe viitor vă orientați spre oameni care au terminat Hasdeul și care CHIAR AU REALIZAT CEVA.

  • Ion

   01.12.2023 at 14:54

   Vorbești ca să nu dormi, mai ales în necunoștință de cauză

 2. Garson

  10.11.2023 at 22:13

  Dacă ar știi unii cum se iau funcțiile în consiliile facultăților nu ar mai numi așa ceva „prestigios”.
  Asemenea calități de leadership se regăsesc și din relația cu cei din jur iar comportamentele denigrante, de fiță și nepoliticoase nu sunt abilități de leadership.

 3. Alexandra Marin

  12.11.2023 at 19:18

  Sincer, studentul de la Drept a meritat mult mai mult acel articol față de această “domnișoară” care a intrat pe bază de medie la bac la 3 facultati nu foarte copleșitoare din punctul de vedere al punerii la învățat, așa că învățati SA nu mai puneti in aceeasi oală performanțe total diferite, sunt buzoiancă, dar mi se pare un pic cam mult să promovăm orice absolvent de Hașdeu. Fata sa nu o ia in nume de rau!

 4. Ionela Marina

  12.11.2023 at 19:23

  Nu știu cum puteți plasa în aceeasi mancare de peste atat baiatul de la Drept cu nota foarte mare pentru acest oraș și rar mai vezi, cat si aceasta domnisoara, nu am nimic cu ea personal, sa nu mi o ia in nume de rau, dar nu merita o promovare asa exagerata unei tipe absolvente de hasdeu care a intrat pe baza mediei de bacalaureat la 3 facultății care nu prea te pun “la munca”. o zi buna!

 5. Eu

  13.11.2023 at 11:05

  Am fost surprinsă că această tânără este promovată în detrimentul altor copii din seria ei. La câte olimpiade a participat? Zero. Câte rezultate a obținut? Zero.
  E simplu să spui că a fost acceptată la trei facultăți unde admiterea se face pe bază de dosar, nu de examen. Ea nu a fost admisă la facultatea dorită și la care a dat examen…si s-a dus acolo unde s-a putut. Lăsați adevăratele modele să iasă în față…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15:00
Fotbal, LIGA3, seria a II-a

AFC Metalul Buzău - AFC 1919 Dacia Unirea Brăila

09-03-2024
15:00
Fotbal, LIGA3, seria a II-a

CS Viitorul Ianca - CSM Râmnicu Sărat

09-03-2024
15:00
Fotbal, LIGA3, seria a II-a

ACS Voinţa Limpeziș - ACS Viitorul Şuţeşti

09-03-2024
11:00
Fotbal, LIGA2

AFC Progresul 1944 Spartac - Gloria Buzău

24-02-2024 , Scor: 1-5
17:00
Fotbal, LIGA2

Gloria Buzău - CS Corvinul 1921 Hunedoara

02-03-2024
15:00
Fotbal, LIGA4, Play-off

ACS Montana Pătârlagele - ACS Gloria Vadu Pașii

02-03-2024
15:00
Fotbal, LIGA4, Play-off

CS Știința Cernătești - FC Petrolul Berca

02-03-2024


Trending