Conectează-te cu noi

Satul buzoian

Încercările de revitalizare a băilor Siriu întâmpină obstacole în obţinerea avizelor necesare

Avatar photo

Publicat

pe

FOTO: Doru Brătulescu

Odată cu construirea barajului, Băile Siriu au fost închise, iar ulterior, Cooperativa Agricolă de Producţie (CAP) a ridicat o altă locație pe malul opus, care a funcționat o perioadă. Cu toate acestea, acele construcții sunt acum abandonate și sunt deținute de o persoană fizică. Primăria și comuna noastră își doresc să obțină inițial un aviz de exploatare de la ANRM.

Pentru a obține acest aviz, este necesar mai întâi un aviz de explorare, iar noi suntem în căutarea documentației tehnice a forajului, cu ajutorul ANRM care efectuează căutări în arhivă. În prezent, forajul este sub apă, ceea ce face aproape imposibilă efectuarea unei verificări tehnice, iar acest aspect ne împiedică să progresăm.

Obținerea avizului de exploatare reprezintă punctul de plecare, după care planificăm să extindem conducta pe terenul deținut de primărie, urmând ca zona să fie dezvoltată ulterior. Am întâmpinat dificultăți de ani de zile în obținerea acestui aviz, dar am primit sprijin din partea tuturor instituțiilor pentru a căuta în arhivă și pentru a vedea ce informații vom găsi.

ANRM a declarat că este interesată să ofere în administrare sau concesiune activități miniere pentru punerea în evidență a resurselor minerale din zonă. Cu toate acestea, în urma verificărilor, nu au fost găsite resurse de apă geotermală sau apă minerală terapeutică în zona Siriu și nu există niciun perimetru de prospecțiune sau exploatare pentru aceste substanțe. Scriitorul și antreprenorul Doru Brătulescu a amintit că până în anii 1970, Băile Siriu erau o destinație populară pentru turiști datorită beneficiilor apelor termale. Cu toate acestea, stațiunea a fost închisă și locația a fost abandonată. Acesta a mai menționat că în trecut, băile erau cunoscute pentru compoziția lor chimică unică și pentru efectele vindecătoare.

DISTRIBUIE ACEST ARTICOL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18:00
Fotbal, LIGA3, seria a II-a

ACS Voinţa Limpeziş - CSM Râmnicu Sărat

18-05-2024
18:00
Fotbal, LIGA3, seria a II-a

AFC 1919 Dacia Unirea Brăila - ACS Voinţa Limpeziş

25-05-2024
18:00
Fotbal, LIGA3, seria a II-a

CS Sporting Lieşti - AFC Metalul Buzău

18-05-2024
18:00
Fotbal, LIGA3, seria a II-a

CSM Râmnicu Sărat - CS Viitorul Ianca

25-05-2024
18:00
Fotbal, LIGA4, Play-off

AFC Metalul Buzau - CS Stiinta Cernatesti

18-05-2024
18:00
Fotbal, LIGA4, Play-off

ACS Team Săgeata - ACS Montana Patarlagele

18-05-2024
18:00
Fotbal, LIGA4, Play-off

CS Vointa Lanurile - ACS Gloria Vadu Pasii

18-05-2024


Trending