Conectează-te cu noi

24 Ore

Primul bazin de înot construit de Consiliul Judeţean Buzău este aproape gata

Avatar photo

Publicat

pe

Primul bazin de înot construit în ultimii zeci de ani în judeţul Buzău este aproape gata, acesta fiind situat în Staţiunea Sărata Monteoru. Este vorba despre un bazin de înot de dimensiuni reduse, proiect inclus în strategia de relansare a staţiunii, frecventată în principal de pensionarii care au nevoie de tratament. Proiectul a fost iniţiat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Sărata Monteoru, din care fac parte Consiliul Judeţean Buzău şi Consiliul Local Merei motiv pentru care şi banii necesari investiţiei au fost împărţiţi, respectiv 300.000 euro reprezintă suma alocată de Consiliul Judeţean Buzău şi 100.000 euro vor fi alocaţi de Consiliul local Merei.

Bazinul de înot acoperit va beneficia de dotări complete şi va avea o capacitate maximă de 30 de persoane, scrie bursa.ro.

„Proiectul presupune realizarea unui bazin acoperit, ce se adreseaza comunitatilor mici si mijlocii (comune, cartiere), copiilor si adultilor. Va avea o capacitate de 25-30 de persoane şi reprezintă un prim pas spre învăţarea acestui sport de către copiii şcolari şi preşcolari pentru că acest bazin va fi solosit pentru lecţiile de înot, scopul fiind atât pentru desfăşurarea activităţilor sportive cât şi pentru agrement. Bazinul va avea 18 metri lungime şi o lăţime de 5,5 m”, informează Consiliul Judeţean Buzău.

Staţiunea Sărata Monteoru se află la 14 kilometri distanţă de municipiul Buzău, în comuna Merei. Este renumită pentru izvoarele cu ape minerale sărate, iodurate, bromurate, magneziene, sulfuroase, calcice şi pentru nămolul mineral de depunere din izvoarele naturale sulfuroase. Acestea sunt indicate pentru tratarea afectiunilor aparatului locomotor, afecţiunilor ginecologice, gastrointestinale, hepato-biliare.

Obiectivul anunţat face parte dintr-un plan al actualului preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, respectiv de a construi zece astfel de bazine în tot judeţul.

„Am un proiect personal, pot să spun, pe care mă gândesc să îl implementăm de anul viitor. Este vorba despre construirea în judeţ a zece bazine de înot, nu pentru agrement, ci pentru copiii care învaţă în şcolile din judeţ, ca aceştia să poată merge în aceste locuri să îşi desfăşoare orele de sport în tot timpul anului. Nu inventez eu apa caldă, am văzut ceva asemănător în ţări mult mai dezvoltate şi am discutat acest proiect cu cei din aparatul tehnic al Consiliului Judeţean şi chiar cineva ne-a făcut un proiect pentru un astfel de bazin”, spunea Petre Emanoil Neagu, preşedintele CJ Buzău, la finele anului trecut.

Deocamdată a fost construit doar bazinul de la Sărata Monteoru. (Articol preluat din revista BURSA Construcţiilor)

 

DISTRIBUIE ACEST ARTICOL

4 Comments

 1. Avatar photo

  Vili jingoiu

  13.05.2024 at 20:08

  În Italia sunt piscine olimpice la tot pasul
  Noi nu suntem în stare să facem nici măcar unul în fiecare județ!!!
  Chiar vreți să vă dau exemple foto?
  O să o fac voluntar
  Mulțumesc

 2. Avatar photo

  Leul

  13.05.2024 at 20:26

  Domnule Neagu… eu am 70 de ani, și am nevoie să înot într-un bazin olimpic.
  În Italia sunt în toate comunele la noi doar una sau două în toată țara!!!

 3. Avatar photo

  Stefania

  13.05.2024 at 20:53

  Fereasca Dumnezeu!!
  In oras nu putea face un bazin pt toata lumea bine ca l a facut la Monteoru
  Treziti-va oameni buni!

 4. Avatar photo

  Ionuta marin

  14.05.2024 at 00:06

  Ce îi lipsea chelului. Elena Udrea a construit sali de sport inutile in comune ,acum Don Neagu la sfârșit de mandat vrea bazine de înot . De ce ar trebui sa funcționeze pagina când e vorba de PSD

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18:00
Fotbal, LIGA3, seria a II-a

ACS Voinţa Limpeziş - CSM Râmnicu Sărat

18-05-2024
18:00
Fotbal, LIGA3, seria a II-a

AFC 1919 Dacia Unirea Brăila - ACS Voinţa Limpeziş

25-05-2024
18:00
Fotbal, LIGA3, seria a II-a

CS Sporting Lieşti - AFC Metalul Buzău

18-05-2024
18:00
Fotbal, LIGA3, seria a II-a

CSM Râmnicu Sărat - CS Viitorul Ianca

25-05-2024
18:00
Fotbal, LIGA4, Play-off

AFC Metalul Buzau - CS Stiinta Cernatesti

18-05-2024
18:00
Fotbal, LIGA4, Play-off

ACS Team Săgeata - ACS Montana Patarlagele

18-05-2024
18:00
Fotbal, LIGA4, Play-off

CS Vointa Lanurile - ACS Gloria Vadu Pasii

18-05-2024


Trending