Conectează-te cu noi

Sănătate

Se mențin tarifele decontate de CNAS medicilor de familie și celor din ambulatoriu

Avatar photo

Publicat

pe

Cel puțin așa promite ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, care a declarat că tarifele vor fi menținute la actualul nivel până la finalul acestui an, urmând să fie alocată o sumă de 2,1 miliarde de lei în acest sens, printr-un act normativ aprobat de Guvern. , scrie sanatateabuzoiana.ro.

Se apropie finalul jumătatea anului, iar medicii de familie și cei din ambulatoriul de specialitate avertizează Guvernul că nu vor mai încheia contracte cu casele de sănătate, dacă nu se vor menține prevederile actului normativ prin care s-a decis ca tarifele decontate pentru serviciile prestate în semestrul I 2024 să fie să fie la nivelul din 2023. Propunerea inițială a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) era de scădere semnificativă a tarifelor, din cauza constrângerilor bugetare.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a declarat însă miercuri, în cadrul dezbaterii „Sustenabilitatea și predictibilitatea sistemului de sănătate. Rolul medicamentelor generice și biosimilare”, organizată de Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), că tarifele vor fi menținute la nivelul actual, până la sfârșitul acestui an, iar în acest scop, Ministerul Finanțelor va aloca 2,1 miliarde de lei, printr-un act normativ aprobat de Guvern, astfel că se „va deschide perspectiva ca, prin intermediul medicilor de familie și al medicilor din ambulatoriu, un număr cât mai mare de pacienți să beneficieze de servicii medicale de… citește articolul integral pe sanatateabuzoiana.ro.

DISTRIBUIE ACEST ARTICOL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17:30
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA2

AFC Metalul Buzău - CSM Focşani 2007

05-06-2024 , Scor: 2-0
18:00
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA2

CSM Focşani 2007 - AFC Metalul Buzău

01-06-2024 , Scor: 2-1
18:00
Fotbal, FINALA: CUPA ROMANIEI

ACS Team Săgeata - FC Petrolul Berca

05-06-2024 , Scor: 2-0
18:00
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA3

CSM Adjud (Vrancea) - Voința Lanurile (Buzău)

16-06-2024
18:00
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA3

Voința Lanurile (Buzău) - CSM Adjud (Vrancea)

23-06-2024
,

,Trending