Conectează-te cu noi

Fără categorie

5 locuri unice de vizitat din România

Avatar photo

Publicat

pe

locuri unice Romania (Foto: pixabay / paulket1968)

România este o țară frumoasă, cu un peisaj complet și complex. Țara noastră are munte, are mare, are numeroase locuri minunate și obiective turistice ce merită toată atenția noastră și a turiștilor internaționali, însă lipsa infrastructurii limitează posibilitatea de a le vizita.

Sunt alte țări care au mult mai puține oportunități turistice și totuși atrag milioane de vizitatori, iar acest lucru se datorează promovării agresive și a faptului că beneficiază de infrastructură terestră mult mai bine pusă la punct față de România.

Dacă drumuri nu putem face, măcar să promovăm frumusețile patriei noastre, iar mai jos aveți 10 dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din România.

Delta Dunării, Tulcea

România este o țară unică prin faptul că are o mare bogăție naturală și anume – Delta Dunării. Aceasta este cea mai mare deltă fluvială din Europa, formată la vărsarea Dunării în Marea Neagră.

Face parte din Patrimoniul Mondial Unesco și este sub protecția legilor din România pentru a-și păstra valoarea unică, naturală și ecologică.

Acest tărâm unic dintre ape este un loc sălbatic, bogat în faună și floră, unde puteți admira numeroase specii de păsări și animale cum ar fi cormorani, pelicani, egrete etc.

Vulcanii Noroioși, Buzău

În partea centrală a Subcarpatilor de Curbură, pe teritoriul comunelor Berca și Scorțoasa, natura a înzestrat dealurile buzoiene cu un fenomen aparte, cunoscut sub numele de Vulcanii Noroioși.

Frumusețea acestui peisaj natural este fascinantă, prezența pământurilor fără viață („badland-uri”) și a conurilor vulcanice care aduc la suprafață „lava” rece și neagră este de multe ori asemuită unor locuri de pe alte planete sau corpuri cerești.

Vulcanii Noroioși sunt la 150 de kilometri de București, dar un drum poate dura până la 2 ore, iar pe durata lui, dacă nu sunteți șofer, puteți să admirați peisajele sau să ascultați muzică să urmăriți un film, să vă distrați la pacanele cu bani reali.

Cazanele Dunării, Caraș-Severin și Mehedinți

Un alt loc unic în lume și implicit în România este cunoscut sub numele de Cazanele Dunării. Este un loc special datorită chipului lui Decebal sculptat în stâncă pe malul românesc al Dunării.

Dacă alegeți să vizitați acest loc magic, nu ezitați să faceți drumeții în Parcul Național Porțile de Fier.

Cascada Beușnița, Caraș-Severin

Aproape de Parcul Național Cheile Nerei, se află cascada Beușnița, unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din România. Succesiunea de cascade reprezintă un fenomen unic, iar spectacolul naturii este de-a dreptul impresionant. Casca a luat naștere prin acțiunea apei asupra substratului calcaros. Calcarul dizolvat de apă a fost depus straturi-straturi de-a lungul cursului râului, ce a permis modelarea a nenumărate forme, mini-baraje, ochiuri de apă și cascade succesive.

Ghețarul de la Scărișoara, Alba

Peștera Scărișoara găzduiește cel mai mare ghețar subteran din România. Se află află la 16 kilometri de localitatea Scărișoara, de unde a primit și numele.

Gheața se păstrează de-a lungul verilor datorită altitudinii ridicate. Grosimea maximă a ghețarului este de 36 de metri. Peștera Scărișoara este primul obiectiv speologic din România – monument al naturii.

Dar așa cum menționam mai sus, acestea sunt doar câteva dintre cele mai frumoase și unice locuri de vizitat în România. Țara noastră este recunoscută și grație a două drumuri unice croite prin munte – Transalpina și Transfăgărășan.

Britanicii de la Top Gear au fost fascinați de Transfăgărășan. Jeremy Clarkson nu a putut pronunța Transfăgărășan, despre care însă „oamenii vorbesc și spun ca e cel mai bun drum din lume

DISTRIBUIE ACEST ARTICOL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18:00
Fotbal, LIGA3, seria a II-a

ACS Voinţa Limpeziş - CSM Râmnicu Sărat

18-05-2024
18:00
Fotbal, LIGA3, seria a II-a

AFC 1919 Dacia Unirea Brăila - ACS Voinţa Limpeziş

25-05-2024
18:00
Fotbal, LIGA3, seria a II-a

CS Sporting Lieşti - AFC Metalul Buzău

18-05-2024
18:00
Fotbal, LIGA3, seria a II-a

CSM Râmnicu Sărat - CS Viitorul Ianca

25-05-2024
18:00
Fotbal, LIGA4, Play-off

AFC Metalul Buzau - CS Stiinta Cernatesti

18-05-2024
18:00
Fotbal, LIGA4, Play-off

ACS Team Săgeata - ACS Montana Patarlagele

18-05-2024
18:00
Fotbal, LIGA4, Play-off

CS Vointa Lanurile - ACS Gloria Vadu Pasii

18-05-2024


Trending