Conectează-te cu noi

24 Ore

IONUȚ APOSTU: Am depus astăzi la poliție prima plângere penală

Avatar photo

Publicat

pe

Autoritățile din Palatul Comunal anunță că s-a depus prima plângere penală pentru furt, în cazul bicicletelor municipale, context în care au mai precizat că, până acum, au fost aplicate peste 200 de sancțiuni pentru abandonarea acestor vehicule speciale.

,,Vă mărturisesc, cu mâhnire, că astăzi am semnat și transmis către Poliția Municipiului Buzău prima plângere penală pentru furt în cazul a două biciclete municipale! Una a dispărut din monitorizarea GPS după ce, se pare, a fost aruncată în râul Buzău, iar cealaltă a dispărut după ce ultimul utilizator a adus-o acasă iar ulterior a refuzat să permită accesul echipei de mentenanță pe proprietatea sa pentru a fi ridicată! Datele de identificare ale persoanelor respective au fost transmise Poliției. Nu putem tolera astfel de fapte, mai ales că vorbim de bunuri ale întregii comunități buzoiene! Pe lângă acest aspect, vă comunicăm că au fost aplicate până acum 214 sancțiuni pentru abandonul bicicletelor în afara stațiilor din oraș, concomitent cu blocarea conturilor de utilizator! Îmi doresc ca această plângere să fie prima și ultima….iar tinerii să se bucure de o plimbare cu bicicleta municipală în mod civilizat!” , a transmis viceprimarul Ionuț Apostu.

Transportul cu bicicleta nu numai că oferă posibilitatea de a fi folosita ca mijloc de transport, reprezintă o alternativă solidă în ceea ce privește mobilitatea urbană durabilă. Proiectul „Buzău VeloCity”, un sistem alternativ de mobilitate urbană folosind stații automate de închiriere a bicicletelor, își propune să promoveze utilizarea bicicletei ca o alternativă la alte mijloace de transport poluante, contribuind astfel la reducerea emisiilor de dioxid de carbon și la protejarea mediului înconjurător. Unul dintre obiectivele principale ale acestui proiect este de a încuraja utilizarea bicicletei ca mijloc de transport, crescând astfel ponderea traficului pe două roți în structura modală, oferind o nouă opțiune de mobilitate și contribuind la evitarea aglomerației în trafic și gestionarea cererii de transport.

Sistemul cuprinde 49 de stații de închiriere, care au în totalitate 452 de biciclete inteligente, precum și 16 triciclete destinate persoanelor cu dizabilități și 22 de triciclete pentru persoanele în vârstă. În viitor, sistemul poate fi extins prin achiziționarea de stații suplimentare.

Beneficiarul acestui proiect este Municipiul Buzău, care va delega serviciile de operare și mentenanță către un operator privat prin încheierea unui Acord Cadru. Utilizatorii sistemului au la dispoziție următoarele date de contact: Numărul de telefon 0338228002, disponibil de luni până duminică, în timpul de funcționare al sistemului.

DISTRIBUIE ACEST ARTICOL

1 Comment

  1. Avatar photo

    Ochii pe voi

    14.05.2024 at 22:19

    Plecați toți de la conducerea primăriei ca nu sunteți buni de nimic, ați furat voi tot iar când trebuie sa rezolvați ceva nu aveți bani pentru ca furați non stop .

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18:00
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA2

FC Bacău - Metalul Buzău

22-05-2024 , Scor: 1-0
18:00
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA2

Metalul Buzau - Fc Bacau

25-05-2024 , Scor: 4-3(2-1)
18:00
Fotbal, LIGA3, seria a II-a

AFC 1919 Dacia Unirea Brăila - ACS Voinţa Limpeziş

25-05-2024 , Scor: 3-2
18:00
Fotbal, LIGA3, seria a II-a

CSM Râmnicu Sărat - CS Viitorul Ianca

24-05-2024 , Scor: 2-4
15:00
Fotbal, LIGA4, Play-off

CS Stiinta Cernatesti - ACS Gloria Vadu Pasii

25-05-2024 , Scor: 2-1
18:00
Fotbal, LIGA4, Play-off

CS Vointa Lanurile - AS Recolta Salcioara

25-05-2024
18:00
Fotbal, LIGA4, Play-off

AFC Metalul Buzau - ACS Montana Patarlagele

29-05-2024


Trending