Conectează-te cu noi

Politic

(VIDEO) Luna asta e gata! Investiția care va schimba medicina de urgență la Buzău

Avatar photo

Publicat

pe

Noua clădire a Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Buzău, investiție derulată cu bani europeni de Consiliul Județean Buzău, cu sprijinul Ministerului Dezvoltării, este aproape gata. 29 mai este ziua în care noua unitate va fi inaugurată. Este anunțul făcut astăzi de autorități, cu ocazia unei vizitei oficiale a premierului Marcel Ciolacu la Buzău, scrie sansanews.ro.

Premierul a vizitat, printre altele, și noua Unitate de Primiri Urgențe și s-a declarat încântat de ceea ce a văzut. Ciolacu a anunțat că la inaugurare va fi prezent, cel mai probabil, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu a precizat că, împreună cu autoritățile buzoiene și ministrul Rafila, se vor căuta soluții pentru a rezolvarea deficitului de medici pe care îl are spitalul.

Noua Unitate de Primire Urgențe a Spitalului Județean Buzău a fost construită de la zero, cu bani europeni.  Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în 2022. Lucrările au început rapid, însă, pe parcurs au apărut mai multe probleme astfel că nu s-a putut respecta termenul de finalizare.

UPU va avea o suprafață de peste 1100 de metri pătrați, iar în afara clădirii, care are subsol și parter, a fost amenajată şi o parcare. Compartimentarea spațiului a ținut cont de standardele din domeniu, iar dotările presupun, pe lângă aparatură medicală de ultimă generație, și un sistem modern de climatizare, încălzire, ventilație, aer… citește articolul integral pe sansanews.ro.

DISTRIBUIE ACEST ARTICOL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17:30
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA2

AFC Metalul Buzău - CSM Focşani 2007

05-06-2024 , Scor: 2-0
18:00
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA2

CSM Focşani 2007 - AFC Metalul Buzău

01-06-2024 , Scor: 2-1
18:00
Fotbal, FINALA: CUPA ROMANIEI

ACS Team Săgeata - FC Petrolul Berca

05-06-2024 , Scor: 2-0
18:00
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA3

CSM Adjud (Vrancea) - Voința Lanurile (Buzău)

16-06-2024 , Scor: 2-1
18:00
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA3

Voința Lanurile (Buzău) - CSM Adjud (Vrancea)

23-06-2024
,

,Trending