Conectează-te cu noi

24 Ore

Buzoian în vârstă de 75 de ani implicat într-un accident | Avea o valoare de 1.00 mg/l alcool pur în aerul expirat

Avatar photo

Publicat

pe

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au aplicat 141 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 5 permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au întocmit 3 dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unuio vehicul sub infleunța alcoolului sau a altor substanțe.

Într-unul dintre cazuri este vorba despre un bărbat de 75 de ani, din Buzău, ce a fost implicat într-un eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale. Întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 1.00 mg/l alcool pur în aerul expirat, transmite IPJ Buzău

Conducătorul auto a fost transportat la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unuio vehicul sub infleunța alcoolului sau a altor substanțe.

Polițiștii au acționat pentru depistarea și scoaterea din circulație a șoferilor care au depășit limita legală de viteză. Astfel, au fost depistați 35 de şoferi care au depăşit limitele legale de viteză, iar dintre aceştia 4 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90, respectiv 120 de zile.

Cu cea mai mare viteză – 124 km/h – a fost înregistrat de aparatele radar, autoturismul unui șofer de 56 de ani, din Buzău, ce rula pe DN2 E85, în localitatea Limpeziș.

Poliţiştii rutieri au acționat pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere în care ar putea fi implicaţi pietonii și bicicliștii, cât și pentru conştientizarea riscurilor la care se expun atunci când nu respectă regulile de circulație. 19 participanți la trafic din aceste categorii au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea legislației rutiere. Alt permis de conducere a fost reţinut pentru neacordarea priorității de trecere a pietonilor ce se aflau în traversarea regulamentară a drumului.

DISTRIBUIE ACEST ARTICOL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17:30
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA2

AFC Metalul Buzău - CSM Focşani 2007

05-06-2024 , Scor: 2-0
18:00
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA2

CSM Focşani 2007 - AFC Metalul Buzău

01-06-2024 , Scor: 2-1
18:00
Fotbal, FINALA: CUPA ROMANIEI

ACS Team Săgeata - FC Petrolul Berca

05-06-2024 , Scor: 2-0
18:00
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA3

CSM Adjud (Vrancea) - Voința Lanurile (Buzău)

16-06-2024
18:00
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA3

Voința Lanurile (Buzău) - CSM Adjud (Vrancea)

23-06-2024
,

,Trending