Conectează-te cu noi

Național

Lumina Învierii lui Hristos pentru credincioșii buzoieni

Avatar photo

Publicat

pe

Praznicul Sfintelor Paști a adunat la Catedrala Arhiepiscopală „Înălțarea Domnului” din municipiul Buzău, în comuniune de rugăciune și bucurie duhovnicească, un număr impresionant de credincioși. La miezul nopții, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a împărțit celor aproximativ 8.000 de buzoieni prezenți în curtea lăcașului de închinare și în rondul din fața acestuia Sfânta Lumină de la Ierusalim, pe care a dăruit-o sâmbătă seară, 4 mai 2024, în Catedrala Voievodală „Adormirea Maicii Domnului” din incinta Centrului Eparhial, preoților și altor delegați din teritoriu, pentru a o duce în toate parohiile și mănăstirile din cele două județe, scrie arhiepiscopiabzvn.ro.

Înaltpreasfinția Sa a oficiat începutul slujbei de Înviere în pridvorul Catedralei „Înălțarea Domnului”, apoi a dat citire cuvântului pastoral la această mare sărbătoare, intitulat Credința în Înviere risipește frica de moarte. În continuare, Ierarhul locului a săvârșit Utrenia pascală și Sfânta Liturghie în lăcașul de cult, împreună cu un sobor de șapte preoți și patru diaconi. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei și de Corala Ortodoxă Mixtă „Neagu Ionescu” a Catedralei Arhiepiscopale.

După încheierea Sfintei Liturghii, credincioșii de la cele două catedrale au primit 800 de cutii personalizate, conținând cozonac, pască, ouă roșii, pâine binecuvântată (numită „paști”) și câte o sticlă de… citește articolul integral pe arhiepiscopiabzvn.ro.

DISTRIBUIE ACEST ARTICOL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

21:30
Fotbal, SUPERLIGA

ACS Petrolul 52 - Gloria Buzău

15-07-2024 , Scor: 1-1
19:00
Fotbal, SUPERLIGA

Gloria Buzău - ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

22-07-2024 , Scor: 1-2
-
Fotbal, SUPERLIGA

ACSM Politehnica Iaşi - Gloria Buzău

27-07-2024
18:00
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA3

CSM Adjud (Vrancea) - Voința Lanurile (Buzău)

16-06-2024 , Scor: 2-1
18:00
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA3

Voința Lanurile (Buzău) - CSM Adjud (Vrancea)

23-06-2024 , Scor: 1-1
,

,Trending