Conectează-te cu noi

Satul buzoian

Revigorarea zonei montane dintre Pănătău și Cozieni prin reabilitarea unui drum istoric de 5,7 Kilometri

Avatar photo

Publicat

pe

Primăriile Pănătău și Cozieni colaborează pentru reabilitarea unui drum istoric într-un efort de a revigora zona montană nord-vestică a județului lor. Drumul, care leagă cele două comunități istorice, urmează să fie modernizat pe o distanță de 5,7 kilometri, beneficiind de finanțare atât de la Compania Națională de Investiții (CNI) pentru Pănătău, cât și de la Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru Cozieni.

Proiectul are un dublu scop. Pe de o parte, modernizarea drumului va spori potențialul turistic și agroturistic al regiunii, transformându-l într-o „coloană vertebrală” în cadrul Geoparcului UNESCO „Ţinutul Buzăului”. Pe de altă parte, va facilita accesul populației de pe valea Bălănesei la serviciile instituțiilor statului, precum Judecătoria, Notariatul și Administrația Fiscală din orașul Pătârlagele, care până acum implica un ocol de aproximativ 60 de kilometri prin Pârscov – Măgura.

Noul drum reabilitat va reduce semnificativ această distanță, stabilind o conexiune rapidă și eficientă între comunități și serviciile din Pătârlagele, cu o lungime de doar 28 de kilometri. În plus, va îmbunătăți accesul la Drumul Național 10 și, ulterior, la Valea Buzăului, oferind noi oportunități de dezvoltare economică.

Cu toate aceste avantaje, investiția este semnificativă, dată fiind istoria drumului și problemele anterioare de alunecări de teren în zonă. Cu toate acestea, primarii Nicolae Stoica și Gigel Daniel Panaitescu sunt hotărâți să ducă proiectul la bun sfârșit, conștienți de beneficiile economice și de viață pe care le va aduce comunităților lor.

Primarul Stoica evidențiază că drumul va deveni o „valoare strategică” pentru regiune, cu impact semnificativ asupra turismului și a agriculturii. El subliniază că acest proiect va contribui la punerea în valoare a peisajelor, proprietăților particulare și fermelor agricole din zonă, promovând dezvoltarea economică și îmbunătățind calitatea vieții locuitorilor. De asemenea, se așteaptă ca administrația Geoparcului „Ţinutul Buzăului” să fie mai interesată de regiune, deoarece acest proiect va reprezenta aproximativ 60% din potențialul turistic și agroturistic al zonei.

DISTRIBUIE ACEST ARTICOL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18:00
Fotbal, LIGA3, seria a II-a

ACS Voinţa Limpeziş - CSM Râmnicu Sărat

18-05-2024
18:00
Fotbal, LIGA3, seria a II-a

AFC 1919 Dacia Unirea Brăila - ACS Voinţa Limpeziş

25-05-2024
18:00
Fotbal, LIGA3, seria a II-a

CS Sporting Lieşti - AFC Metalul Buzău

18-05-2024
18:00
Fotbal, LIGA3, seria a II-a

CSM Râmnicu Sărat - CS Viitorul Ianca

25-05-2024
18:00
Fotbal, LIGA4, Play-off

AFC Metalul Buzau - CS Stiinta Cernatesti

18-05-2024
18:00
Fotbal, LIGA4, Play-off

ACS Team Săgeata - ACS Montana Patarlagele

18-05-2024
18:00
Fotbal, LIGA4, Play-off

CS Vointa Lanurile - ACS Gloria Vadu Pasii

18-05-2024


Trending