Conectează-te cu noi

Cultural/Educație

Liceul Tehnic din nou în prim plan | Lansare „Proiect "ÎN NUMELE ȘCOLII"

Avatar photo

Publicat

pe

Asociația TEOFOR și Liceul Tehnic Buzău (de la 1 septembrie Liceul Tehnologic ,,Alexandru Ioan Cuza”)  organizează evenimentul de lansare a proiectului „ÎN NUMELE ȘCOLII”, miercuri, 15 mai 2024, ora 12.00 la sediul liceului din Bvd. Industriei, nr. 30, Buzău.

„Proiectul „ÎN NUMELE ȘCOLII” este o inițiativă strict educativă iar scopul acestuia este de a încuraja copiii să își cunoască mai bine identitatea națională și valorile românești, într-un mod obiectiv dar si atractiv. În plus, asociația TEOFOR, care se ocupă de proiect este o organizație non-profit care funcționează independent și nu este afiliată cu nicio organizație politică sau religioasă. Dorim să promovăm învățarea și înțelegerea, nu propaganda sau intoleranța.

Cu siguranță sunteți de acord că educația este esențială pentru formarea unei societăți puternice și prospere. Dar, când vine vorba de educația noastră, trebuie să ne întrebăm: ce valori le transmitem copiilor noștri? Într-o lume din ce în ce mai globalizată, cu influențe culturale diverse, cum putem fi siguri că tinerii noștri nu-și vor pierde identitatea românească? De aceea, vă prezentăm proiectul nostru „ÎN NUMELE ȘCOLII”.

Ne propunem să realizăm filme documentare de 10 minute pentru școlile și liceele din România care poartă nume de mari personalități românești. Aceste filme vor fi distribuite și oferite gratuit acestor școli, pe termen nelimitat. Ele vor putea fi folosite în mod curent ca material didactic auxiliar, dar vor fi proiectate și la începutul fiecărui an școlar, în fiecare școală și liceu din România care le poartă numele.” (www.ganditinromania.ro)

Data nu a fost aleasă întâmplător, pe 15 mai comemorăm 151 de ani de la trecerea în neființă a marelui domnitor Alexandru Ioan Cuza. Va fi un prilej extraordinar să trecem în revistă marile sale realizări și să îi cinstim memoria. Alexandru Ioan Cuza este părintele fondator al României moderne. Reformele adoptate în timpul scurtei sale domnii (1859-1866) au pus bazele statului român modern.

La eveniment vor fi prezenți dl. regizor Vișinescu Mihai, inițiatorul și promotorul proiectului „ÎN NUMELE ȘCOLII”, reprezentanți ai Ministerului Educației, oficialități locale, colaboratori, precum și factori decizionali din educație.

Tot în cadrul evenimentului se va lansa și aplicația „PATRINONIUM”, un proiect de promovare a valorilor românești prin aplicația mobilă cu același nume, prin site-ul www.ganditinromania.ro și prin canalul YouTube asociat.

DISTRIBUIE ACEST ARTICOL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18:00
Fotbal, LIGA3, seria a II-a

ACS Voinţa Limpeziş - CSM Râmnicu Sărat

18-05-2024
18:00
Fotbal, LIGA3, seria a II-a

AFC 1919 Dacia Unirea Brăila - ACS Voinţa Limpeziş

25-05-2024
18:00
Fotbal, LIGA3, seria a II-a

CS Sporting Lieşti - AFC Metalul Buzău

18-05-2024
18:00
Fotbal, LIGA3, seria a II-a

CSM Râmnicu Sărat - CS Viitorul Ianca

25-05-2024
18:00
Fotbal, LIGA4, Play-off

AFC Metalul Buzau - CS Stiinta Cernatesti

18-05-2024
18:00
Fotbal, LIGA4, Play-off

ACS Team Săgeata - ACS Montana Patarlagele

18-05-2024
18:00
Fotbal, LIGA4, Play-off

CS Vointa Lanurile - ACS Gloria Vadu Pasii

18-05-2024


Trending