Conectează-te cu noi

24 Ore

Mănăstirea Rătești și-a serbat cel de-al doilea hram

Avatar photo

Publicat

pe

Mănăstirea Rătești din județul Buzău și-a sărbătorit sâmbătă, 10 februarie 2024, cel de-al doilea ocrotitor, pe Sfântul Sfințit Mucenic Haralambie. Cu această ocazie, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, în biserica din cimitirul vechi al așezământului monahal, cu hramurile „Buna Vestire” și „Învierea lui Lazăr”, unde a fost așezată spre închinare racla în care se păstrează un fragment din moaștele Sfântului Haralambie, dar și părticele din moaștele Sfinților 40 de Mucenici din Sevastia, Cosma și Damian, cei din Asia, și Lavru, scrie arhiepiscopiabzvn.ro.

Din sobor au făcut parte: pr. Marian Gegea, vicar administrativ eparhial, protos. Sava Păun, duhovnicul Mănăstirii Rătești, protos. Veniamin Anghel, starețul Mănăstirii Ciolanu, pr. Valeriu-Cristian Popoviciu, consilier eparhial, pr. Cătălin Haralambie, de la Parohia „Sfântul Gheorghe” din Buzău, și pr. Ionel Catrina, slujitor la Mănăstirea Rătești.

Sărbătoarea hramului a adunat laolaltă călugărițele din obștea așezământului buzoian, în frunte cu maica stareță Ghelasia Tănase, alte starețe și monahii de la diferite mănăstiri vrâncene, precum și numeroși credincioși.

În predica sa, Chiriarhul a vorbit despre modelul de trăire și mărturisire a dreptei credințe oferit de sfinții mucenici ai Bisericii.

„Ori de câte ori participăm la Sfânta Liturghie în cinstea unui sfânt mucenic, cum este și Haralambie, trebuie să reflectăm la modul… citește articolul integral pe arhiepiscopiabzvn.ro.

DISTRIBUIE ACEST ARTICOL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17:30
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA2

AFC Metalul Buzău - CSM Focşani 2007

05-06-2024 , Scor: 2-0
18:00
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA2

CSM Focşani 2007 - AFC Metalul Buzău

01-06-2024 , Scor: 2-1
18:00
Fotbal, FINALA: CUPA ROMANIEI

ACS Team Săgeata - FC Petrolul Berca

05-06-2024 , Scor: 2-0
18:00
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA3

CSM Adjud (Vrancea) - Voința Lanurile (Buzău)

16-06-2024
18:00
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA3

Voința Lanurile (Buzău) - CSM Adjud (Vrancea)

23-06-2024
,

,Trending