Conectează-te cu noi

24 Ore

Spitalul Județean Buzău, atacat de hackeri

Avatar photo

Publicat

pe

18 spitale din țară, printre care Spitalul Județean Buzău, au fost țintele unui atac cibernetic. S-a întâmplat noaptea trecută, dar problemele nu au fost remediate nici până la această oră. În fiecare spital vizat de atacul cibernetic, sistemul este nefuncţional, fişierele şi bazele de date sunt criptate, scrie sansanews.ro.

Printre unitățile afectate se află Spitalul Județean Buzău. În urma atacului, sistemul utilizat în spital nu mai poate fi folosit. Pacienții sunt trecuți în anumite registre, pentru ca ulterior, când sistemul va fi remediat, să fie actualizat. O acțiune care îngreunează ușor activitatea în spital.

“Serverele de intrare în spital, prin care se asigura legătura cu firma care operează softul medical si de salarizare, au fost blocate de un atac cibernetic. S-a constatat că este vorba de un virus ransomware, care a criptat toate bazele de date. In momentul de față, se procedează la restaurarea bazelor de date din back-up-ul facut de către colegii de la oficiul IT al S.J.U. Buzău. La acest moment, în urma atacului cibernetic, este afectat programul medical, softul medical și cel de salarizare. Se lucrează la remedierea acestei probleme”, a transmis Adriana Bunilă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Buzău.

DISTRIBUIE ACEST ARTICOL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

21:30
Fotbal, SUPERLIGA

ACS Petrolul 52 - Gloria Buzău

15-07-2024 , Scor: 1-1
19:00
Fotbal, SUPERLIGA

Gloria Buzău - ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

22-07-2024
-
Fotbal, SUPERLIGA

ACSM Politehnica Iaşi - Gloria Buzău

27-07-2024
18:00
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA3

CSM Adjud (Vrancea) - Voința Lanurile (Buzău)

16-06-2024 , Scor: 2-1
18:00
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA3

Voința Lanurile (Buzău) - CSM Adjud (Vrancea)

23-06-2024 , Scor: 1-1
,

,Trending