Conectează-te cu noi

24 Ore

La mulți ani, prof. univ. dr. Nicolae ISTUDOR! | Buzoianul este rectorul Academiei de Studii Economice din București

Avatar photo

Publicat

pe

Nicolae Istudor, profesor universitar, rectorul Academiei de Studii Economice Bucureşti, s-a născut la 24 martie 1968 în satul Grăjdana, comuna Tisău.

A urmat şcoala generală în comuna natală, apoi Liceul economic şi de drept administrativ din Buzău, pe care l-a absolvit în anul 1988. în perioada 1988-1993 a urmat Facultatea de Economia şi Gestiunea Producţiei Agricole şi Alimentare din cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti, pe care a absolvit-o ca şef de promoţie. Din anul 2000 este doctor în Economie.în ceea ce priveşte activitatea didactică, a parcurs toate etapele, începând de la preparator (1993) şi ajungând profesor în anul 2007. Este titular de curs la următoarele discipline: „Strategii şi politici de dezvoltare rurală şi regională”; „Dezvoltare rurală şi regională”; „Burse de mărfuri agroalimentare”; „Legislaţia întreprinderilor agroalimentare”; „Managementul sistemului logistic al întreprinderilor agroalimentare”, cursuri susţinute la ciclurile de licenţă şi masterat în cadrul facultăţilor ASE. A fost titular de curs la disciplina „Dezvoltarea durabilă” din cadrul Şcolii postdoctorale „Economia transferului de cunoaştere în dezvoltarea durabilă şi protecţia mediului”; tutore în cadrul proiectului „Performanţă şi excelenţă în cercetarea doctorală şi postdoctorală în domeniul ştiinţelor economice din România”, formator în cadrul unor cursuri la Institutul Naţional de Administraţie şi Marketing al Produselor Vitivinicole. Este fondatorul programului de masterat „Managementul proiectelor de dezvoltare rurală şi regională de la Facultatea de Economie Agroalimentară şi a Mediului.

Timp de 8 ani a fost prorector al ASE, în mandatul 2008-2012, a fost responsabil cu activitatea socială şi relaţii cu organizaţiile studenţeşti, iar din 2012 până în 2016, a coordonat domeniile Relaţii interinstitutionale si cu mediul economico-social, Relaţii cu mediul de afaceri, cu alte universităţi, Dezvoltarea de programe, proiecte în parteneriat cu mediul economico- social, inclusiv cele finanţate cu fonduri europene.

Pe lângă funcţiile didactice, a deţinut şi funcţii în cadrul instituţiilor de stat: secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (2004-2005), unde a înfiinţat Departamentul de Dezvoltare Rurală şi a coordonat Programul SAPARD; din 2001 până în anul 2004 a fost director general în Ministerul Agriculturii, Pădurii şi Dezvoltării Rurale; responsabil al Departamentului de Dezvoltare Rurală şi Politici Agricole din MADR.

Din anul 2015 este vicepreşedinte al Consiliului Naţional pentru Finanţarea învăţământului Superior şi tot din acest an este membru al Consiliului Naţional al Cercetării Ştiinţifice, iar din anul 2012 deţine şi funcţia de preşedinte al Comisiei de Ştiinţe Economice şi Administrarea Afacerilor din cadrul CNATDCU şi pe cea de preşedinte al Comitetului Director al Asociaţiei Facultăţilor Economice din România. în anul 2013 a devenit vicepreşedinte al Asociaţiei Facultăţilor Economice din România. De numele său se leagă şi întemeierea filialei ASE Bucureşti de la Buzău.

Activitatea de cercetare ocupă un loc important în preocupările profesorului Istudor. De aceeea a participat la 31 de proiecte, dintre care 3 internaţionale (pentru unul fiind director) şi 25 naţionale (8 în calitate de director şi 17 în calitate de membru). Este autorul a 11 cărţi de specialitate, dintre care două îl au ca unic autor, la 6 este coautor, iar pentru 3 a fost coordonator. A publicat numeroase articole în reviste de specialitate din ţară şi din străinătate, participă la conferinţe naţionale şi internaţionale. Din anul 2010 este membru în Comitetul Editorial Internaţional al revistei „Journal of Agricultural Sciences” din Belgrad, din anul 2012 şi în Comitetul Editorial Internaţional al revistei „Economics of Agriculture” din Belgrad, al revistei „Theoretical and Applied Economics” Bucureşti, precum şi al revistei „Amfiteatru economic”, editată de ASE Bucureşti.

Pentru activitatea depusă a fost distins cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, precum şi numeroase diplome şi diplome de excelenţă ale unor instituţii şi organizaţii interne şi internaţionale: Diplomă de recunoaştere a activităţii depuse în sectorul agroalimentar din partea FAO (2010); Diplomă de excelenţă pentru contribuţia la dezvoltarea Institutului de Economie Agrară din Belgrad (2009); a fost declarat „Profesorul anului 2009” de către Asociaţia Facultăţilor de Economie din România (2010) etc.

Este Doctor Honoris Causa al Facultăţii de Stiinte Economice din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa, al Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, iar din noiembrie 2018, şi al Universităţii Petroşani. Din 21 octombrie 2019, Sorina Popescu este Cetățean de Onoare al Municipiului Buzău.

DISTRIBUIE ACEST ARTICOL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18:00
Fotbal, LIGA3, seria a II-a

ACS Voinţa Limpeziş - CSM Râmnicu Sărat

18-05-2024
18:00
Fotbal, LIGA3, seria a II-a

AFC 1919 Dacia Unirea Brăila - ACS Voinţa Limpeziş

25-05-2024
18:00
Fotbal, LIGA3, seria a II-a

CS Sporting Lieşti - AFC Metalul Buzău

18-05-2024
18:00
Fotbal, LIGA3, seria a II-a

CSM Râmnicu Sărat - CS Viitorul Ianca

25-05-2024
18:00
Fotbal, LIGA4, Play-off

AFC Metalul Buzau - CS Stiinta Cernatesti

18-05-2024
18:00
Fotbal, LIGA4, Play-off

ACS Team Săgeata - ACS Montana Patarlagele

18-05-2024
18:00
Fotbal, LIGA4, Play-off

CS Vointa Lanurile - ACS Gloria Vadu Pasii

18-05-2024


Trending