Conectează-te cu noi

Turism Buzau

AFACERE DE LA ZERO la HALEȘ | Găteşte preparate cu carne şi legume din ferma proprie

Avatar photo

Publicat

pe

♦ Punctul gastronomic local din Haleş, judeţul Buzău, are o capacitate de 40 de persoane în interior, precum şi o terasă ce poate găzdui simultan alte 40 de persoane ♦ Într-o zi bună, în locaţie vin circa 100 de clienţi ♦ Produsele „vedetă“ ale punctului gastronomic local La Motoare sunt puiul făcut în cuptorul pe lemne, ciolanul de mangaliţă, platourile de aperitive şi tot ce înseamnă carnea, cartofii şi usturoiul.

Răzvan Lavric a decis, acum mai bine de un deceniu, să pună bazele unui restaurant pentu motocicliştii care treceau, în traseele lor, prin satul Haleş din judeţul Buzău, fiind şi el, de asemenea, motociclist. Aşa a luat naştere, în 2010, La Motoare, un restaurant în care se servea la vremea respectivă pizza făcută în cuptorul cu lemne, dar care astăzi este un punct gastronomic local în care totul se găteşte lent, iar produsele provin din ferma proprie şi de la alţi producători locali.

„Eram motociclist şi eu şi fiul meu. Am găsit într-o intersecţie a localităţii Haleş, unde se află acum restaurantul, un grup de motociclişti care mâncau biscuiţi. Aşa mi-a venit ideea să fac un local pentru ei. Aveam o casă în zonă, unde aveam un cuptor de pizza. Am construit totul foarte repede – o clădire de lemn, exact cum vedeam în Austria când mergeam la schi. Iniţial, când am deschis, am început cu pizza. Clienţii care veneau în zonă ne spuneau să mai facem şi alte preparate, aşa că am făcut o fermă în care creştem animale, în inima unei păduri şi avem o grădină cu legume. După aproximativ 13 ani am transformat restaurantul într-un punct gastronomic local“, a povestit antreprenorul.

Investiţia iniţială, mai spune acesta, s-a ridicat la circa 200.000 de euro doar din surse proprii, bani care au mers către achiziţia terenului şi către construcţia restaurantului.

Punctul gastronomic local din Haleş, judeţul Buzău, are o capacitate de 40 de persoane în interior, precum şi o terasă ce poate găzdui simultan alte 40 de persoane. Într-o zi bună, menţionează Răzvan Lavric, în locaţie vin circa 100 de clienţi.

„Avem clienţi care vin de la Bucureşti special pentru a mânca la noi, iar cei mai mulţi dintre ei vin la noi pentru relaxare“, a adăugat fondatorul.

Produsele „vedetă“ ale punctului gastronomic local La Motoare, după cum spune el, sunt puiul făcut în cuptorul pe lemne, ciolanul de mangaliţă, platourile de aperitive şi tot ce înseamnă carnea, cartofii şi usturoiul.

Bonul mediu ajunge în general la circa 100-120 de lei, acesta fiind preţul aproximativ pentru un meniu complet, care include şi băuturile.

„Toate produsele pe care le avem şi care nu vin din ferma proprie sunt de la producători locali, de pe o rază de 25-50 de km. În comunitatea Slow Food Buzău promovăm producătorii locali şi participăm la târguri. Comunitatea Slow Food este un succes în judeţul Buzău şi creşte de la an la an.“ Răzvan Lavric este, totodată, şi vicepreşedintele acestei comuntăţi din care fac parte în total 35 de producători locali.

Răzvan Lavric găteşte totul împreună cu mama sa, în vârstă de 84 de ani, şi spune că cea mai mare satisfacţie pentru el este că poate sta la masă şi la poveşti cu fiecare client care îi calcă pragul. Pe lângă partea de restaurant, La Motoare organizează şi ateliere pentru copi …

Citește articolul integral pe zf.ro

DISTRIBUIE ACEST ARTICOL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

21:30
Fotbal, SUPERLIGA

ACS Petrolul 52 - Gloria Buzău

15-07-2024 , Scor: 1-1
18:30
Fotbal, SUPERLIGA

Gloria Buzău - ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

22-07-2024
-
Fotbal, SUPERLIGA

ACSM Politehnica Iaşi - Gloria Buzău

27-07-2024
18:00
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA3

CSM Adjud (Vrancea) - Voința Lanurile (Buzău)

16-06-2024 , Scor: 2-1
18:00
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA3

Voința Lanurile (Buzău) - CSM Adjud (Vrancea)

23-06-2024 , Scor: 1-1
,

,Trending