City Report » Pagina 8


Limitatoare viteza str Victoriei

Buna ziua, Locuitorii strazii Victoriei va roaga sa luati in considerarea instalarea unor limitatoare de viteza pe aceasta strada. Strada este proaspat renovata si aproape dreapta ceea ce duce la o accelerare excesiva a soferilor mai alea in a doua parte a ei, fiind cu sens unic, si mai exact chiar in zona Compartimentului Autoritate Tutelara al Primariei Buzau situat la nr. 29 pe strada Victoriei. Acum cateva luni a avut loc un accident grav in acea zona din cauza vitezei excesive a unui sofer neexperimentat. Si aproape saptamanal apare un animal de companie ranit. Va rog sa ne spuneti care este procedure de contactare a Comisiei de Siguranta Rutiera in vederea formularii cererii noastre. Va multumim
  Primarul a răspuns la această întrebare.

Câinii fără stăpân

As dori sa va aduc la cunoștință faptul ca în Parcul Crâng de ceva vreme sunt aproximativ 10 câini fără stăpân care creează probleme. Precizez ca am înștiințat și Politia Locala, mi s-a spus ca se va rezolva însă constat ca nimic nu se rezolva fără implicarea dumneavoastră!
  Primarul NU a răspuns la această întrebare.

Din nou,trotuare

Domnule primar,revin cu sesizarea legată de strada și trotuarele din micro 3,paralele cu iazul morilor. Dacă in locul iazului ați fi făcut locuri de parcare,noi am fii fost multumiți deoarece nu vedem rostul acestui parc,și este o problema cu parcările in aceasta zona. După ora 19-20 nu mai găsim locuri de parcare decât la kaufland și este foarte frustrant. Și in legătura cu strada și trotuarele,nu cred ca s a mai asfaltat in aceasta parte de o perioada prea lunga de timp. Speram ca o sa ne ajutați și o sa răspundeți la acest mesaj.
  Primarul NU a răspuns la această întrebare.

Iluminat stradal

Pe strada Iordache Buga una din lămpi iluminează cu întreruperi.
  Primarul a răspuns la această întrebare.

Reset 2

Domnule Primar, ați înțeles puțin greșit sensul spuselor mele. Îmi pare rău pentru asta și pentru că probabil o fac acum din nou. 1. Am spus că îmi plăcea cum era "organizat" (în sensul de structură) orașul în urmă cu 5 ani. Multe dintre schimbările operate și cele intenționate pentru perioada următoare au creat discomfort fizic și psihic locuitorilor din zonele vizate, fără a avea impact corespunzător pentru restul locuitorilor. Nu am spus că era bine întreținut orașul. Nu era. Aici suntem de acord dar nu eu am susținut pe multiple planuri fosta administrație locală de-a lungul multor ani. 2. Sunt foarte surprins de alăturarea în răspunsul dumneavoastră între refuzul existenței altei opinii și menționarea feudalismului sau epocii de piatră. Într-o anumită paradigmă ele coexistă și se simt bine în hotărârile CL care stabilesc reguli pentru toți locuitorii în raport cu interesul a doar câțiva. 3. Sunt convins că dacă nu era nevoie de un referendum pentru unirea cu Țintești, aceasta ar fi fost hotărâtă fără ezitare în CL. Ar fi fost greșit așa cum am constatat după rezultatul referendumului dar nu ar fi contat pentru cei care ar fi putut hotărâ singuri asta. Cel puțin asta ar trebui să vă oprească din a mai fi în continuu conflict de idei (deliberat de multe ori) cu opiniile altor locuitori ai Municipiului fără să-i întrebați și pe ei ( alții decât pe cei din CL). 4. Noi locuim în Buzău. Buzăul este un oraș cu puțin peste 100000 de locuitori în Sud-Estul României. Competiția pe diferite planuri cu mari orașe (capitale) ale altor state Europene ( la rândul lor mai mari decât România) este cu totul neavenită. Eu consider că investițiile în orașul nostru trebuiesc dimensionate funcție de nevoile noastre și nu în competiție cu niște metropole. Locuitorilor orașului trebuie să le fie bine la ei acasă în primul rând în treburile curente. (Curățenie dar nu cu parul, ordine dar pedepsind doar pe cei care o încalcă, parcare la o distanță decentă de casă, trasee scurte pentru distanțele mici, confortul că știi că de mâine nu iți răstoarnă definitiv viața o hotărâre a CL). Atât de simplu. Vă mulțumesc pentru răbdare și înțelegere.
  Primarul a răspuns la această întrebare.

Reset

Domnule Primar, ne ajutați cu organizarea unui referendum din care să vedem câți dintre noi suntem în acord cu direcția în care îndreptați dumneavoastră orașul? Poate nu suntem dispuși mulți dintre noi la schimbări atât de profunde. Mie îmi plăcea orașul organizat așa cum era până în urmă cu 5 ani. Era nevoie de întreținere și nu de înlocuirea orașului cu altul. Poate nu e nevoie să spunem copiilor ce era într-un loc în oraș ( nu în afara lui) în urmă cu 10 ani, așa cum ne spuneau bunicii ce era în același loc înainte de marea reconstruire din a doua jumătate a secolului trecut. Unii au îngropat Iazul Morilor și dumneavoastra vreți să-l scoateți la suprafață. Noi am crescut cu Piata Daciei așa cum este acum iar dumneavoastră vreți să " o îngropați" sub un parc. Zic așa că locul în care am trăit devine dintr-o dată străin și nu îmi place. Cred că orașul trebuie să placă multora din cei care locuiesc în oraș. Mai cred că păstrarea este o opțiune în fața schimbării. Ar fi un moment bun să știm dacă vrem mulți schimbarea asta sau nu. Dumneavoastră nu credeți?
  Primarul a răspuns la această întrebare.

Parcare pe trotuar+spatiu verde distrus de langa bloc pentru parcare

Domnule primar,in timp ce unele persoane,cinstite,se chinuie să obțină un loc de parcare,plătit și legal,pe strada Viitorului,langa blocul 38A,o anumită persoană a stricat gardul și spațiul verde de langa bloc , totodată ocupând și trotuarul care este destinat pietonilor,doar pentru a-și parca ,nu mai.putin de cele 4 5 mașini (pe care le are la vânzare). Vinse pare corect acest lucru? Daca are atâtea mașini,probabil poate să își închirieze 4 5 locuri de parcare ca tot omul corect,nu? Parca încurajați protejarea spațiului verde de langa bloc,dar în această situație spațiul este distrus cu pietriș doar pentru a face loc pentru mașini
  Primarul a răspuns la această întrebare.

Înlocuire arbori

Buna ziua ! As vrea sa știu de ce s-a înlocuit majoritatea puieților de stejar din Crang ? Cine a suportat costurile , bănuiesc nu deloc mici …
  Primarul NU a răspuns la această întrebare.

Loc de joaca pt copii în curtea Liceului Marghiloman

Buna ziua,Domnule Primar!Locuiesc în Dorobanți 2,copii nu au unde se juca decât pe strada.De ce nu au voie in curtea Liceului Marghiloman??!!La început dupa ce sa asfaltat ia lăsat o perioadă acum nu le mai da voie sa intre.Multumesc frumos!
  Primarul a răspuns la această întrebare.

Locuri parcare

Bună ziua. Într-un oarecare viitor, se va face vreo parcare pe lângă noul parculeț "Iazul Morilor"? Nu mai exista înțelegere din partea vecinilor când le este ocupat "abuziv" locul de parcare. Mulțumesc anticipat.
  Primarul NU a răspuns la această întrebare.

Trotoare

Domnule primar as avea și eu o sesizare. Pe partea vis-a-vis de mall și de iazul morilor trotuarele și strada sunt intr o stare de toată jena. Locurile de parcare sunt putine si după ora 20:00 mai găsim loc doar la kaufland.
  Primarul NU a răspuns la această întrebare.

Limitatoare de viteza

Buna ziua, domnule primar! Va scriu acest mesaj pentru a vă aduce la cunostinta pericolele la care sunt expusi pietonii strazii Oltului. Dupa reasfaltare a devenit o strada intens circulata si cu viteze din ce in ce mai mari de catre soferi. Solicit a analiza posibilitatea montarii limitatoarelor de viteza atat in dreptul scolii Nr.2, unde de altfel este si o statie de autobuz, loc in care copii se grabesc sa traverseze, dar soferii gonesc cu viteze de peste limita legala in aceste zone. O alta trecere de pieroni cu probleme ar fi si cea din dreptul bisericii Sf. Parascheva tot de pe str. Oltului, unde am observat batrani in pericol. Vă multumesc pentru atentia acordata si astept sa vad ca se fac lucrurile cerute de cetateni, pentru cetateni. O zi buna!
  Primarul a răspuns la această întrebare.

Lupta cu poluarea, o poveste de ciocolata

Domnul primar (nu scriu direct catre dumnealui, am remarcat ca recent raspunde doar laudelor) ne tot abureste cu "Buzaul, oras fara poluare", ne da tot traficul peste cap facand parculete in mijlocul orasului, ia Crangul de la Guvern ca sa faca cel mai mare parc din lume, are ganduri necurate cu traficul de pe Balcescu , etc etc, totul in numele luptei cu poluarea care ne ucide usurel pe toti. Si totusi...daca ai autoturism cu motorizare hibrida, reducerea la impozit e de numai 50%. Pai cum vine asta, luptam cu poluarea dar nu suntem in stare sa incurajam cetateanul sa isi ia o masina mai curata? Alo, primaria, reducere de minim 90% la impozite pentru hibride daca vreti sa nu picati de mincinosi si sa va sustineti, macar putin, vorbele prin fapte !!!! In rest numai de bine, primarul e grozav si orasul e perfect. Ce spun eu, e perfect-compus chiar!
  Primarul a răspuns la această întrebare.

Hai Buzău din nou

Extrase din răspunsurile dumneavoastră care mie îmi lasă lucruri nelămurite prin tratarea prea generală: 1. "Proiectele inițiate de Primaria Buzău sunt proiecte pentru oameni, nu pentru mașini ! " Ok. Cel puțin acum în fiecare mașină este un om (șofer) dacă nu mai mulți. Nu am reținut să fie reglementată încă circulația celor autonome. Să fie proiectele de dezvoltare cu bătaie atât de lungă? Nici dezvoltării lor nu s-au gândit atât de departe. Pot fi surprize. 2. "Lucrez pentru bunăstarea tuturor buzoienilor, chiar dacă o mică minoritate este împotrivă ! " Suntem de acord că o minoritate este împotrivă. Cât de mică este aceasta minoritate ne-ar putea da o idee procentul de 10% care a votat (nu neapărat în acord cu dumneavoastră) în toamna trecută? Poate vă convine dumneavoastră să fie o minoritate mică dar nu este. Cine măsoară cât de mică este de fapt minoritate sau dacă este o minoritate? 3. "Buzăul merge mai departe pe un drum bun, chiar dacă unii nu sunt de acord ! " Avem aici acest nedefinit "unii". Cine sunt ei, câți sunt ei, ce vor ei? Sunt din oraș? Au dreptul la opinie? Nu sunt ei în stare să vadă dacă o direcție este bună și pentru ei sau nu? Să nu lăsăm asemenea ambiguități ( mesaje PR, sloganuri) să altereze mesajul și lămuriți-mă vă rog. Puteți să nu luați în considerare opinia mea bineînțeles, dar consider agresivă insistența cu care vreți să schimbați totul în oraș fără să aveți un plan integrat, încadrat în spațiu și mai ales în timp (strategia cu orașul magnet și mai știu eu ce dezvoltare durabilă sunt doar bife și deja trebuiesc modificate pentru a fi aduse în acord cu realitatea). Schimbările acestea dese și profunde diminuează confortul locuitorilor și fractura dintre mesaj și percepție irită teribil. Probabil veți considera că sunt "unul" din "mica minoritate" împotriva dezvoltării orașului sau că vă provoacă vreun inamic. Ar fi greșit să credeți prea des asta și să nu plecați urechea și la critici nu numai la laude (autoacordate sau acordate ușor în opinia mea). Hai Buzău!
  Primarul NU a răspuns la această întrebare.