Conectează-te cu noi

24 Ore

Jocuri pentru mobil care te ajută să-ți menții mintea ageră la orice vârstă

Avatar photo

Publicat

pe

Evoluția tehnologică a jocurilor pentru mobil ne oferă astăzi nu doar distracție, ci și oportunități valoroase de antrenament mental. Studii recente indică faptul că persoanele care practică în mod regulat jocuri care solicită gândirea critică, strategia și memorarea, au un risc cu 23% mai mic de a dezvolta simptome ale declinului cognitiv, comparativ cu cei care nu practică astfel de activități.

Asta înseamnă că utilizarea inteligentă a timpului petrecut pe smartphone poate transforma fiecare sesiune de joc într-o oportunitate de a ne îmbunătăți sănătatea mentală. Prin includerea în rutina zilnică a unor astfel de jocuri, putem să ne menținem mintea activă și să ne sporim calitatea vieții, indiferent de vârstă.

Memorado

Memorado este mai mult decât un simplu joc pentru telefonul mobil; este o platformă concepută să stimuleze funcțiile cognitive prin jocuri variate și provocatoare. Aplicația include peste 20 de jocuri diferite care vizează îmbunătățirea memoriei, concentrării, agilității mintale și a gândirii logice. Fiecare joc este bazat pe principii psihologice și cognitive, având scopul de a antrena diferite zone ale creierului. În plus, Memorado oferă feedback și statistici detaliate care te ajută să-ți urmărești progresul tău de-a lungul timpului.

Sudoku

Sudoku, unul dintre cele mai populare puzzle-uri de logică din istorie, continuă să fie o alegere excelentă pentru stimularea creierului. Jocul, care implică completarea unei grile de 9×9 casete, cu cifre de la 1 la 9, fără a repeta aceste cifre în aceeași linie, coloană sau sub-grilă, necesită o concentrare intensă. Regularitatea cu care joci Sudoku îți poate îmbunătăți logică și capacitatea de dezvoltare a unei gândiri rapide și eficiente.

Peak

Peak este o aplicație de antrenament mental care le oferă utilizatorilor săi o gamă largă de jocuri concepute în colaborare cu experți în neuroștiință și psihologie cognitivă. Jocurile din Peak sunt proiectate pentru a testa și a îmbunătăți diverse abilități cognitive, inclusiv atenția, memoria, agilitatea mentală și rezolvarea problemelor. Peak propune zilnic noi provocări, motiv pentru care este ideal pentru persoanele care doresc să-și mențină creierul activ și să-și monitorizeze evoluția abilităților cognitive prin joc.

Crosswords

Integramele nu reprezintă doar un mijloc de a-ți umple timpul liber, ci și un excelent exercițiu mental. Acestea îți îmbunătățesc vocabularul, îți lucrează memoria și-ți stimulează gândirea laterală. De asemenea, provocarea de a găsi cuvântul potrivit pentru a completa puzzle-ul contribuie la dezvoltarea abilităților de deducție și analiză. Dacă în trecut, acestea trebuiau cumpărate de la chioșcurile de ziare, în zilele noastre, există o mare varietate de aplicații de mobil cu integrame gratuite.

PokerStars

Pokerul este, în esență, un joc profund strategic care necesită abilități matematice, psihologice și de observație. Jucând poker, îți antrenezi capacitatea de a lua decizii rapide și bine fundamentate, gestionând probabilitățile și citind comportamentul adversarilor. În ceea ce privește mediul online, PokerStars oferă o mare varietate de turnee și mese cash, precum și diverse variante de poker, de la tradiționalul 5 Card Draw și până la ultra celebrul Texas Hold’em. Acestea pot fi accesate cu comoditate pe mobil, prin intermediul aplicațiilor dedicate pentru iOS și Android.

Monument Valley

Monument Valley este un joc de puzzle vizual impresionant, care îți provoacă percepțiile și modul de a gândi. Jucătorii trebuie să manipuleze arhitecturi imposibile și să ghideze un personaj prin peisaje care par desprinse din operele artistului neerlandez M.C. Escher. Jocul nu numai că încântă vizual, dar și stimulează gândirea spațială și rezolvarea creativă a problemelor, fiind o alegere excelentă pentru a păstra mintea agilă.

QuizUp

QuizUp este un joc de trivia care le permite utilizatorilor să concureze cu prietenii sau cu alți jucători din întreaga lume pe o varietate de subiecte, fie că este vorba despre știință, literatură, filme sau muzică, printre altele. Participând la aceste quiz-uri, nu doar că îți vei îmbogăți cunoștințele, dar îți vei și dezvolta abilități de gândire rapidă sub presiune și îți vei îmbunătăți memoria și capacitatea de reacție. QuizUp încurajează învățarea continuă și interacțiunea socială, care sunt elemente cheie pentru o minte sănătoasă.

DISTRIBUIE ACEST ARTICOL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18:00
Fotbal, LIGA3, seria a II-a

ACS Voinţa Limpeziş - CSM Râmnicu Sărat

18-05-2024
18:00
Fotbal, LIGA3, seria a II-a

AFC 1919 Dacia Unirea Brăila - ACS Voinţa Limpeziş

25-05-2024
18:00
Fotbal, LIGA3, seria a II-a

CS Sporting Lieşti - AFC Metalul Buzău

18-05-2024
18:00
Fotbal, LIGA3, seria a II-a

CSM Râmnicu Sărat - CS Viitorul Ianca

25-05-2024
18:00
Fotbal, LIGA4, Play-off

AFC Metalul Buzau - CS Stiinta Cernatesti

18-05-2024
18:00
Fotbal, LIGA4, Play-off

ACS Team Săgeata - ACS Montana Patarlagele

18-05-2024
18:00
Fotbal, LIGA4, Play-off

CS Vointa Lanurile - ACS Gloria Vadu Pasii

18-05-2024


Trending