Hasdeianul care a reușit să transforme timpul liber în cea mai frumoasă lecție de viață: ”Dezbaterile mi-au schimbat modul în care văd lucrurile”

August 3 10:39 2022 by sansanews.ro

Luca Cristian Vlad este elev în clasa a XI-a la Colegiul Național Bogdan Petriceicu Hasdeu. Învață la profilul matematică-informatică, iar în timpul liber se pregătește pentru a fi cel mai bun debater. De altfel, rezultatele hasdeianului nu au întârziat să apară, deși, debate-ul a început ca o pasiune, la îndrumarea doamnei profesor de engleză și coordonatoarea Clubului de dezbateri din cadrul liceului, Monica Ionescu, scrie sansanews.ro.

”M-am apucat de dezbateri din clasa a IX-a și mi-au schimbat cu totul spectrul de la pasiuni la cum vedeam eu experiența liceului. Mi-au schimbat modul în care văd lucrurile , am învățat că orice problemă nu are o soluție sau două soluții și are o sută de perspective și am învățat multe lucruri de cultură generală”, spune Luca Cristian Vlad.

În mai puțin de doi ani, Luca Cristian Vlad a ajuns cel mai bun din Buzău, la categoria sa de vârstă. Recent, s-a întors acasă cu un premiu de la  etapa națională a Olimpiadei de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat” 2022, însă, nu doar atât. Hasdeianul a convins că poate mai mult astfel că, în urma barajului, a fost selectat în lotul lărgit pentru Campionatul Mondial de dezbateri de anul viitor.

Cu alte cuvinte, o performanță obținută destul de rapid pe care hasdeianul spune că a obținut-o pentru că îi place foarte mult ce face ar și prin muncă. În timpul școlii dedică dezbaterilor circa două-trei ore, iar în vacanțe chiar și mai mult. Citește și urmărește alți tineri care fac același lucru ca și el. În final, dezbaterile i-au adus doar lucruri bune: a dobândit multe cunoștințe care îl ajută în viață și...

Citește articolul integral pe sansanews.ro.




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%