Conectează-te cu noi

Administrație

Investiție majoră în infrastructura rutieră: Eliminarea trecerii la nivel de cale ferată în comuna Vernești

Avatar photo

Publicat

pe

Comuna Vernești se pregătește să facă un pas important în dezvoltarea infrastructurii rutiere locale, prin implementarea unui proiect semnificativ susținut de autoritățile centrale. Investiția, în valoare de aproximativ 20 milioane de lei, este finanțată prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și urmărește eliminarea trecerii la nivel de cale ferată în zonă. Scopul principal al acestui proiect este îmbunătățirea siguranței rutiere, reducerea numărului de accidente și decongestionarea traficului, aspecte de o importanță crucială pentru comunitatea locală.

Pentru a realiza această investiție vitală, Consiliul Județean Buzău va finanța elaborarea Studiului de fezabilitate, care va reprezenta baza pregătitoare a întregului proces. Acesta va include o serie de atribuții esențiale, precum elaborarea studiului de fezabilitate în sine, supervizarea lucrărilor, proiectarea și execuția acestora, precum și organizarea recepției la terminarea lucrărilor. Toate aceste etape vor fi gestionate cu atenție și profesionalism, în vederea obținerii unor rezultate de calitate și conforme cu standardele în vigoare.

Investițiile în infrastructura rutieră reprezintă o necesitate imperioasă pentru dezvoltarea economică și socială a comunei Vernești și a întregului județ Buzău. Îmbunătățirea condițiilor de circulație, eliminarea punctelor critice și crearea unor artere rutiere moderne și sigure sunt aspecte esențiale pentru a atrage investiții, a facilita mobilitatea populației și a spori dezvoltarea economică a regiunii.

Pentru realizarea acestui proiect de amploare, sprijinul și implicarea unor factori cheie au fost indispensabile. În primul rând, mulțumiri speciale trebuie aduse ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, și directorului Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, pentru susținerea și coordonarea eforturilor în vederea implementării proiectului. De asemenea, implicarea deputaților Romeo Lungu și Laurențiu Țepeluș, precum și sprijinul acordat de primarul comunei Vernești, Daniel Năstase, au fost extrem de valoroase în această inițiativă.

DISTRIBUIE ACEST ARTICOL

17:00
Fotbal, LIGA3, seria a II-a

ACS Voinţa Limpeziş - CSM Râmnicu Sărat

30-09-2023 , Scor: 1-1
17:00
Fotbal, LIGA3, seria a II-a

AFC Metalul Buzău - CSM Focşani 2007

30-09-2023 , Scor: 1-2
12:30
Fotbal, LIGA2

Gloria Buzău - Clubul Sportiv al Armatei Steaua

01-10-2023 , Scor: 4-4
17:00
Fotbal, LIGA4

CS Vointa Lanurile - AS Progresul Beceni 

30-09-2023 , Scor: 3-1
17:00
Fotbal, LIGA4

ACS Team Săgeata - ACS Montana Patarlagele

30-09-2023 , Scor: 2-3
17:00
Fotbal, LIGA4

CS Rapid Parscov 1938 - ACS Gloria Vadu Pasii 

30-09-2023 , Scor: 1-2
17:00
Fotbal, LIGA4

CS Stiinta Cernatesti - AS Soimii Siriu

30-09-2023 , Scor: 8-2


Trending