Echipă din Maternitatea Buzău, acuzată de malpraxis de tatăl unui bebeluș mort înainte de naștere

Iulie 15 15:51 2020 by stiridebuzau.ro

Acuzaţii grave aduse de un buzoian la adresa mai multor cadre din Maternitatea Buzău. Un medic și două asistente sunt acuzați că au ignorat sesizările cu privire la starea fătului din pântecele soţiei, intrată în travaliu. Nepăsarea cadrelor medicale aflate în gardă, spune tatăl, s-a soldat cu decesul copilului. Conducerea unităţii spitaliceşti a demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat.

Vestea sarcinii a fost pentru familia Roșca o adevărată binecuvântare. Gravida, Simona Roșca, de 33 de ani, a fost supravegheată timp de 8 luni în mai multe unități medicale din România dar şi din Cipru.

Evoluția sarcinii a fost fără emoții iar soţul, Ionuț Roșca, era extrem de fericit că va deveni tată de fată la 39 de ani.

Totul a decurs perfect până pe data de 11 iulie, când Simona Roșca a fost internată la Maternitatea din Buzău.

Femeia era pregătită să aducă pe lume o fetiță considerată sănătoasă, însă lucrurile au luat o întorsătură tragică. Deși pe durata travaliului femeia a început să aibă dureri cumplite, personalul medical ar fi ignorat cererile femeii de a fi consultată de către medicul de gardă.

Mai mult, spune soțul femeii, asistentele ar fi lăsat-o timp de 26 de ore să se chinuie fără să-i facă o injecție de dilatație sau o cezariană. Apoi, mămica a simţit că bebeluşul său nu mai are aceeaşi activitate ca şi până atunci.

Le-a implorat pe asistente să cheme... [Citește articolul integral pe stiridebuzau.ro].




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%