Conectează-te cu noi

Sănătate

Nu e chiar imposibil! Cu ce argumente pot fi aduși și ținuți medicii tineri la Buzău

Avatar photo

Publicat

pe

O recentă dezbatere referitoare la deficitul de medici care afectează activitatea unor unități medicale din județul Buzău a evidențiat, cu subiect și predicat, plusurile și minusurile sistemului de sănătate de la nivel de județ. Dezbaterea a fost interesantă din mai multe puncte de vedere. A pornit de la o analiză asupra condițiilor din unitatea medicală etalon a județului- Spitalul Județean- puse față în față cu încercările eșuate de a încadra medici pe specialitățile deficitare, respectiv cardiologie, oncologie și medicină internă. Una dintre realitățile descurajante este aceea că din rezidenții pe care Spitalul Județean de Urgență i-a avut, în ultimii ani, nu au putut fi încadrați nici măcar minimum trei. O statistică recentă arată că atunci când vine vorba despre încadrarea pe posturi a absolvenților de rezidențiat, 65 % dintre ei își îndreaptă opțiunile către opt județe ale țării, care sunt centre universitare, rămânând ca spitalele de provincie să se bată pe restul de 35%, cee ace va fi întotdeauna insuficient, scrie sansanews.ro.

Managerul Spitalului Județean de Urgență, Claudiu Damian, a arătat că a încercat atragerea de medici tineri inclusiv prin demersuri inedite, unitatea buzoiană fiind, în 2015, primul participant la un târg de profil dedicat tinerilor mediciniști:

În ceea ce privește infrastructura medicală, cel mai mare spital din județ are, în momentul de față, în derulare, șase proiecte pentru construire, reabilitare și modernizare secții:

”Spitalul Județean va arăta complet diferit în trei ani, dar nu va încălzi pe nimeni și, pe bună dreptate, pacienții vor fi tot nemulțumiți dacă problema personalului nu e rezolvată.” a afirmat, cu îngrijorare, managerul Claudiu Damian.

În opinia sa, un ajutor considerabil ar putea veni din modificarea prevederilor referitoare la rezidențiat, în sensul reintroducerii obligativității ca absolvenții să lucreze, un număr de ani, în instituția în care și-au făcut rezidențiatul.

Prezent la dezbatere, renumitul profesor universitar dr. Leon Zăgrean, neurocercetător, a apelat la argumente de ordin științific, dar și emoțional,… citește articolul integral pe sansanews.ro.

DISTRIBUIE ACEST ARTICOL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

21:30
Fotbal, SUPERLIGA

ACS Petrolul 52 - Gloria Buzău

15-07-2024
18:30
Fotbal, SUPERLIGA

Gloria Buzău - ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

22-07-2024
-
Fotbal, SUPERLIGA

ACSM Politehnica Iaşi - Gloria Buzău

27-07-2024
18:00
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA3

CSM Adjud (Vrancea) - Voința Lanurile (Buzău)

16-06-2024 , Scor: 2-1
18:00
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA3

Voința Lanurile (Buzău) - CSM Adjud (Vrancea)

23-06-2024 , Scor: 1-1
,

,Trending