Conectează-te cu noi

Cultural/Educație

(FOTO&VIDEO) Doi hasdeieni, întâlnire inedită cu elita mondială a fizicii nucleare

Avatar photo

Publicat

pe

Doi elevi ai Colegiului Hasdeu au avut parte de o experiență care le poate schimba planurile pentru viitor și pe care nu o vor uita niciodată. Cei doi s-au aflat printre cei 24 de tineri români care au luat parte la un internship de fizică nucleară, organizat la CERN (cel mai mare centru de cercetare din lume în domeniul fizicii particulelor elementare), în Geneva, scrie sansanews.ro.

Anastasia Bobeleac și Radu Andrei Ștefan sunt elevi în clasa a X-a, respectiv a XI-a, pasionați de științe ale naturii și de tot ceea ce îi poate ajuta să își construiască un viitor strălucit. În primăvară, au decis să se înscrie într-un program cu totul nou pentru ei, și anume o vizită la CERN, în Elveția. Numărul tinerilor din întreaga țară care au aplicat a fost de aproape 370, dintre care au fost selectați doar 24. Printre cei norocoși s-au aflat și tinerii buzoieni.

“A fost un amplu proces de selecție, am avut de scris o scrisoare de motivare, de trimis două scrisori de recomandare din partea profesorilor, un videoclip despre noi în care să ne prezentăm și ce ne recomandă pentru acest program. Au fost 368 aplicanți, am fost aleși 24 care am mers la CERN, în Elveția”, spune Radu.

Astfel, în perioada 2-15 iunie, hasdeienii, alături de alți 22 liceeni din țară și de mai mulți profesori, s-au aflat în Geneva.

“În primele săptămâni am avut ore de teorie dimineața, profesori și cercetători țineau cursurile și făceau ca fizica… citește articolul integral pe sansanews.ro.

DISTRIBUIE ACEST ARTICOL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

21:30
Fotbal, SUPERLIGA

ACS Petrolul 52 - Gloria Buzău

15-07-2024 , Scor: 1-1
19:00
Fotbal, SUPERLIGA

Gloria Buzău - ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

22-07-2024
-
Fotbal, SUPERLIGA

ACSM Politehnica Iaşi - Gloria Buzău

27-07-2024
18:00
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA3

CSM Adjud (Vrancea) - Voința Lanurile (Buzău)

16-06-2024 , Scor: 2-1
18:00
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA3

Voința Lanurile (Buzău) - CSM Adjud (Vrancea)

23-06-2024 , Scor: 1-1
,

,Trending