Conectează-te cu noi

Cultural/Educație

Duminica Cincizecimii, prăznuită la Catedrala Unirii din Focșani

Avatar photo

Publicat

pe

Praznicul Pogorârii Sfântului Duh, numit și Cincizecimea sau Rusaliile, a fost sărbătorit duminică, 23 iunie 2024, la Catedrala Unirii din municipiul Focșani, după rânduiala liturgică specială. În lăcașul de cult cu hramurile „Sfânta Cuvioasă Parascheva” și „Izvorul Tămăduirii”, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a săvârșit Sfânta Liturghie și Vecernia plecării genunchilor, scrie arhiepiscopiabzvn.ro.

Soborul de clerici a fost format din: pr. Aurel Boțan, protopop al Protoieriei Focșani I, pr. Vasile Metu, secretar în cadrul aceleiași protoierii, pr. Ioan Ploscaru, paroh al Catedralei Unirii, pr. Mircea Gavrilă, paroh al Parohiei Săpunaru din Focșani, pr. Ciprian Darie, paroh al Parohiei Jariștea I, pr. Vasile-Alexandru Zotoiu, slujitor la Catedrala Voievodală „Adormirea Maicii Domnului” din Buzău, arhid. Daniel Dumitrică, secretar eparhial, arhid. Laurențiu Manea, diac. Alexandru Savin, diac. Ionuț Drilia și diac. Cristian Manolache.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a explicat că sărbătoarea Cincizecimii sau a Rusaliilor este închinată, deodată, Celei de-a treia Persoane a Preasfintei Treimi, Duhul Sfânt, și Sfintei Biserici din care facem și noi parte.

„Duhul Sfânt, Care S-a pogorât atunci și Care Se revarsă continuu în Biserica lui Hristos pe pământ, este Cel ce sfințește viețile noastre. Iar Biserica, al cărei Cap este chiar Mântuitorul Iisus Hristos, îi adună pe toți cei care au fost… citește articolul integral pe arhiepiscopiabzvn.ro.

DISTRIBUIE ACEST ARTICOL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

21:30
Fotbal, SUPERLIGA

ACS Petrolul 52 - Gloria Buzău

15-07-2024 , Scor: 1-1
19:00
Fotbal, SUPERLIGA

Gloria Buzău - ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

22-07-2024
-
Fotbal, SUPERLIGA

ACSM Politehnica Iaşi - Gloria Buzău

27-07-2024
18:00
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA3

CSM Adjud (Vrancea) - Voința Lanurile (Buzău)

16-06-2024 , Scor: 2-1
18:00
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA3

Voința Lanurile (Buzău) - CSM Adjud (Vrancea)

23-06-2024 , Scor: 1-1
,

,Trending