Senatorii votează astăzi Legea carantinei și izolării. Guvernul prelungește starea de alertă

Iulie 15 15:51 2020 by sanatateabuzoiana.ro

Ministrul Sănătății a explicat care sunt principalele măsuri asupra cărora s-a convenit în Parlament și a menționat că starea de alertă va fi prelungită atât „cât va fi nevoie, ca să avem o siguranţă pentru cetăţenii României, în condiţiile în care avem o creştere a numărului de cazuri…”.

Senatorii au reluat, astăzi, discuțiile privind Lega carantinei și izolării, după ce azi noapte au discutat pe marginea ei până după miezul nopții și părea că au ajuns la un consens. Forma la care s-a ajuns ieri pe textul legii pare să nu mai fie pe placul senatorilor astăzi, așa că s-au reluat discuțiile pe anumite articole, între care cele referitoare la detașarea medicilor și la ocrotirea temporară.

Potrivit ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, în forma covenită ieri, legea carantinei și izolării i-ar putea obliga pe pacienții asimptomatici confirmați cu SARS-CoV-2 să stea internați în spital timp de 48 de ore, urmând ca ulterior aceștia să fie trimiși în izolare până la 14 zile. Persoanele care revin din zone roşii intră în carantină, iar copiii ai căror părinţi sunt diagnosticaţi cu SARS-CoV-2 rămân în custodia familiei, până la rudele de gradul patru și numai în cazul în care acest lucru nu este posibil, aceștia vor fi plasați în centre de protecție, până la revenirea părinților.

„Am luat fiecare articol, am adus argumentele Ministerului Sănătății și ale mele. Sper ca în continuare ședința și... [Citește articolul integral pe sanatateabuzoiana.ro].




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%