Pe cine reprezenta în instanţă avocatul plătit cu 2.500 lei pe lună când ex-primarul de la Verneşti, Năstase, se războia cu Agenţia de Integritate? • Opinia Buzău

Martie 4 22:07 2018 by opiniabuzau

2017 este anul în care mai multe comune din judeţ au rămas fără primarii aleşi în urma alegerilor locale de anul trecut, unii din cauza unor dosare penale, alţii din cauza stării de incompatibilitate constatată la un moment dat de Agenţia Naţională de Integritate în cazul lor. Patru unităţi administrativ teritoriale sunt conduse acum de viceprimari, însă adevărata putere o au administratorii publici, în fapt, foştii primari care, lăsaţi fără mandat, au găsit rapid metoda de a rămâne la cârma administraţiei locale.

Este vorba despre Sorin Tănase, fostul primar de la Săgeata, şi despre Daniel Năstase, de la Verneşti. Amândoi sunt acum administratori publici în comunele pe care le-au condus ca primari, şi care blochează organizarea unor alegeri anticipate, în urma cărora ar putea pierde controlul. Fostul primar de la Săgeata Sorin Tănase a depus la instanţă mai multe cereri de anulare sau suspendare a ordinului prefectului privind încetarea mandatului său înainte de termen ca urmare a incompatibilităţii constatate de ANI, dar şi un recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la dosarul de incompatibilitate care este nesoluţionat încă şi care poate amâna organizarea de alegeri parţiale până în preajma scrutinului din 2020, când, unii dintre ei ar putea candida din nou şi astfel să râmână la cârma comunei.

Citește mai mult ...


Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%