159 de buzoieni, infectaţi cu HIV • Opinia Buzău

Martie 4 22:05 2018 by opiniabuzau

159 de cazuri  de persoane infectate HIV se află, la momentul actual, în evidenţa Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, a afirmat directorul acestei insituţii, Cristina Ungureanu, la întrebarea pe care prefectului judeţului, Carmen Ichim, i-a adresat-o pe marginea acestui subiect, la şedinţa Colegiului Prefectural.

,,Respectând permanent metodologiile de supraveghere, a fost identificată internată şi, după caz, tratată, orice persoană depistată seropozitiv în urma testării, astfel încât la această dată, dispunem de o bază de date permanentă, actualizată a infecţiei HIV SIDA“, a precizat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, Cristina Ungureanu.

HIV, Virusul Imunodeficienţei Umane, este virusul care atacă sistemul imunitar. SIDA, Sindromul Imunodeficienţei Dobândite, este boala, ansamblul de simptome, care apare în faza finală a infecţiei cu HIV. Perioada în care virusul HIV distruge sistemul imunitar este variabilă, iar în multe cazuri este posibil ca persoana să nu dezvolte SIDA. De asemenea, persoana infectată cu HIV poate să nu prezinte probleme de sănătate, cu toate acestea poate transmite infecţia. A fi infectat cu HIV, adică a fi seropozitiv, nu înseamnă neapărat a fi bolnav de SIDA.

Citește mai mult ...


Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%