Capacele gurilor de canal din oraș vor trebui schimbate în maxim doi ani

Iunie 18 16:13 2018 by observatorulbuzoian

Toate capacele gurilor de canal din municipiul Buzău vor trebui schimbate în termen de doi ani după ce, luni, consilierii municipali au aprobat în ședința ordinară a Consiliului Local Municipal un nou model pentru capacele de fontă care acoperă gurile de canal.

Potrivit proiectului adoptat luni, noile capace de canal vor trebui înlocuite de societățile furnizoare de utilități cărora le aparțin(gaze, telefonie, apă-canal etc). Până atunci însă furnizorii de utilități au termen până la data de 1 septembrie să inventarieze și să își comande  noul model de capac care trebuie să conțină obligatoriu stema municipiului Buzău dar și elemente de identificare ale furnizorului de utilități cărora le aparține. După data de 1 septembrie orice ridicare a unei guri de canal care va trebui făcută în urma asfaltări străzilor din municipiu va trebui echipată cu noul model de capace de canal iar vechile capace vor trebui schimbate în termen de doi ani. Anunțul a fost postat pe pagina de Facebook și de viceprimarul Ionuț Apostu care a arătat buzoienilor că și alte orașe au adoptat modele similare pentru gurile de canal.

Prețul unui capac de canal clasic variază între 200 si 600 de lei funcție de traficul la care trebuie să facă față și va trebui suportat de furnizorii de utilități care sunt de părere că vor trebui scoată din buzunare mai mulți bani pentru personalizare și montaj.

Citește mai mult ...


Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%