Conectează-te cu noi

24 Ore

USR Buzău strânge semnături pentru a determina Compania de Apă Buzău să reducă tariful la apă.

Avatar photo

Publicat

pe

Comunicat de presă

​ 1000 de buzoieni au luat inițiativă alături de noi și au semnat, deja, petiția prin care cerem Companiei de Apă Buzău să arate că îi pasă de oameni și de apă, nu doar de bugetul propriu.

Si tu poți fi parte din schimbarea pe care vrem să o facem și să o simțim atunci când primim factura la apă. Dacă nici tu nu mai vrei să ,,te mândrești” că ai depășit Capitala la prețul apei, poți semna petiția online la adresa https://petition.qomon.org/reduceti-tariful/ și să te alături celor peste 1000 de buzoieni care nu mai vor să plătească apă de lux.

,,Să scumpești o apă a cărei calitate nu de puține ori a fost contestată de consumatori, este sfidător pentru buzoieni. Compania de Apă Buzău justifică scumpirea prin necesitatea cofinanțării unui proiect de investiții. Nimic mai fals. Compania de Apă a mărit prețul apei pentru a acoperi un management defectuos, realizat de o conducere preocupată mai mult de confortul propriu decât de bunăstarea buzoienilor. Alături de voi, cetățenii, vom încerca să determinăm Compania de Apă Buzău și restul factorilor de decizie să reducă tariful la apă”, declara Florin Drăgulin, președinte al Filialei Municipale USR Buzău.

De ce contează această campanie? Pentru că un metru cub de apă potabilă costă 8,23 lei, iar serviciile conexe de canalizare mai adaugă incă 6,03 lei, prețuri fără TVA.

,,Atunci când ne gândim la prețul apei de la Buzău, ne gândim la o comunitate a cărei stadiu de dezvoltare economică nu se poate compara cu marile orașe, dar care își obligă pensionarii și salariații plătiți cu minimum pe economie să depășească prețurile din București. Pe cine ajută asta? Nu pe bătrânii care au o pensie special de mică. Nici pe familiile a căror venituri sunt la limita unui trai decent. De antreprenori nici nu poate fi vorba, iar dacă ne gândim la tineri, ne întrebăm de ce ar alege ei să plătească prețuri ca la București într-un oraș care nu le oferă nicio perspectivă reală. Trebuie să înțelegem că dezvoltarea urbană începe cu rezolvarea problemelor comunității” a declarat Președintele USR Buzău, Silviu Iordache.

Așadar, de săptămâna viitoare membrii USR Buzău vor ieși în stradă pentru a strânge semnăturile necesare pentru a determina Compania de Apă Buzău și ceilalți factori de decizie, să reducă tariful la apă.

Până atunci o puteti face și online la adresa

https://petition.qomon.org/reduceti-tariful/.

DISTRIBUIE ACEST ARTICOL

17:00
Fotbal, LIGA3, seria a II-a

ACS Voinţa Limpeziş - CSM Râmnicu Sărat

30-09-2023 , Scor: 1-1
17:00
Fotbal, LIGA3, seria a II-a

AFC Metalul Buzău - CSM Focşani 2007

30-09-2023 , Scor: 1-2
12:30
Fotbal, LIGA2

Gloria Buzău - Clubul Sportiv al Armatei Steaua

01-10-2023 , Scor: 4-4
17:00
Fotbal, LIGA4

CS Vointa Lanurile - AS Progresul Beceni 

30-09-2023 , Scor: 3-1
17:00
Fotbal, LIGA4

ACS Team Săgeata - ACS Montana Patarlagele

30-09-2023 , Scor: 2-3
17:00
Fotbal, LIGA4

CS Rapid Parscov 1938 - ACS Gloria Vadu Pasii 

30-09-2023 , Scor: 1-2
17:00
Fotbal, LIGA4

CS Stiinta Cernatesti - AS Soimii Siriu

30-09-2023 , Scor: 8-2


Trending