Proiectul, lansat de ALIA, ajută tinerii să afle, cu ajutprul realității virtuale, ce este un AVC, care sunt semnele principale, ce trebuie să facă dacă o persoană din jurul lor suferă un AVC, care sunt tipurile de AVC, pașii urmați de un pacient care ajunge la spital și factorii de risc, scrie sanatateabuzoiana.ro.
În fiecare an, în ziua de 29 octombrie, este marcată Ziua Mondială a Accidentului Vascular Cerebral (AVC) – World Stroke Day, cu scopul creșterii gradului de conștientizare asupra gravității bolii, factorilor de risc și importanței recunoașterii semnelor AVC, una dintre cele mai frecvente afecțiuni și cauză de dizabilitate sau deces în rândul adulților.
Se estimează că 1 din 4 persoane de peste 25 ani va suferi un AVC în timpul vieții, iar peste 6,5 milioane de decese sunt cauzate anual, în lume, de AVC.
Peste 60.000 de români suferă, anual, un accident vascular cerebral, una dinre principale cauze de dizabilitate și a doua cauză de deces, după bolile cardiovasculare. Avem cea mai mare rată de mortalitate prin accident vascular cerebral din Europa (21,64%), de două ori mai mare decât media UE, potrivit Ministerului Sănătății.
Mulți dintre supraviețuitori rămân cu sechele grave, pe termen mai scurt sau mai lung, de la disfuncţii fizice la dificultăţi de vorbire, de orientare, pierderi de memorie, din cauză că alternativele moderne de tratament oferite în România au o rată foarte… citește articolul integral pe sanatateabuzoiana.ro.