Conectează-te cu noi

24 Ore

Șefii de promoție de la Hasdeu, Eminescu, Pedagogic și Economic vor să rămână în România

Avatar photo

Publicat

pe

Șefii de promoție de anul acesta de la Buzău rămân în țară. Din rândul lor se vor ridica cercetători, asistenți universitari, manageri, medici rezidenți, magistrați, ingineri, profesori etc. Cei mai mulți vor urma mai departe și studii de master, doctorate, așa cum au fost obișnuiți să facă performanță de mici, din școala generală și apoi în liceu, să lupte pentru visurile lor și să-și deschidă multiple posibilități de carieră.

Olimpic de 10 la Colegiul Național „B.P. Hasdeu”

Unul dintre ei este hasdeianul David Andrei Vlad, care este și cel mai tânăr cetăţean de onoare al municipiului Buzău.

Olimpicul multimedaliat la Olimpiadele Internaţionale de Biologie şi de Ştiinţele Pământului, David Andrei Vlad este șef de promoție la Colegiul Național „B.P. Hasdeu”, cu media 10. Este o medie generală mai rar întâlnită la liceu, și a fost obținută de un elev care nu a învățat pentru note, ci doar pentru sine, pentru știința și îmbunătățirea sa. A învățat în mod constant în cei patru ani de liceu și a participat la olimpiade chiar și în clasa a XII-a, chiar dacă premiile internaționale obținute deja în anii anteriori îi asigurau admiterea la mai multe facultăți din țară și din străinătate. A obținut și anul acesta recunoaștere la nivel național, fiind din nou printre olimpicii Hasdeului. Este un lucru care vorbește de la sine despre dorința lui de cunoaștere și de îmbunătățire, și despre personalitatea sa și despre modul în care înțelege să-și construiască viitorul. Prin acest rezultat, hasdeianul face dreptate, dacă putem să spunem astfel, tuturor olimpicilor care nu au ajuns în această poziție, de șef de promoție,  din cauza vreunei medii de 9 rătăcite la vreo materie.

„Am depus și efort pentru materiile de la școală și a fost o parte din secretul succesului”, mărturisește David. Desemnarea lui ca șef de promoție i-a adus multă emoție, cu toate că se aștepta la acest rezultat, având în vedere media 10.00 pe care a obținut-o la finalul celor patru ani de liceu. „Sunt emoționat, dar mai mult mă bucur că mă aflu alături de colegi”, spune acesta. Momentul culminant al zilei a fost festivitatea de absolvire, despre care povestește că i-a sporit emoția: „A fost o experiență mult mai emoționantă decât mă așteptam. Este un sentiment aparte să urci pe scenă în aplauzele tuturor colegilor, profesorilor, părinților, părinților colegilor”. Pentru colegii mai mici a avut un discurs din suflet la care s-a gândit din timp pentru a fi unul corect. „Am transmis un discurs din suflet, în care am mulțumit persoanelor care mi-au fost alături, colegi, profesori, familie. Am urat succes tuturor elevilor liceului și i-am felicitat pentru tot ce au reușit să realizeze până acum”, a spus David Andrei Vlad.

El încheie astfel anul școlar cu o nouă reușită, meritorie, dar  performanțele sale i-au adus aprecieri care au depășit porțile Hasdeului.  Buzoianul David Andrei Vlad a obținut două medalii de aur la Olimpiada Internațională „Științele Pământului”, atât la proba teoretică, cât și la proba de proiect, a obținut și medalia de argint la Olimpiada Internațională de Biologie, care s-au adăugat, în palmaresul internațional, o medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Biologie.

Meritele și performanțele i-au fost recunoscute și în țară, la nivel academic. Astfel,  Academia Română, prin Comitetul Național de Geografie  împreună cu Societatea de Geografie din România, i-au acordat la începutul anului o diplomă de onoare în semn de recunoaștere a meritelor sale, ca urmare a premiilor obținute la olimpiadele naționale și internaționale de geografie desfășurate în anul 2023.

Planurile lui se îndreaptă către Facultatea de Medicină din Capitală sau din Cluj. „Voi rămâne în țară și voi merge la Medicină și trebuie să mă decid în ce oraș mă voi duce dacă este București sau Cluj”, spune David, care nu și-a abandonat nici planurile legate de activitatea de cercetare. „Se poate continua cercetarea și în domeniul medical după finalizarea Facultății de Medicină. Am vorbit cu părinții în legătură cu decizia luată”, a spus David.

O „zecistă” și la Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret”

Un alt șef de promoție de 10 este anul acesta la Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret”. Este vorba despre Monica Andrei, de la profilul Filologie.

Ea a avut un discurs emoționant pentru colegi, în care a vorbit despre o călă …

Citește articolul integral pe opiniabuzau.ro

DISTRIBUIE ACEST ARTICOL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17:30
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA2

AFC Metalul Buzău - CSM Focşani 2007

05-06-2024 , Scor: 2-0
18:00
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA2

CSM Focşani 2007 - AFC Metalul Buzău

01-06-2024 , Scor: 2-1
18:00
Fotbal, FINALA: CUPA ROMANIEI

ACS Team Săgeata - FC Petrolul Berca

05-06-2024 , Scor: 2-0
18:00
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA3

CSM Adjud (Vrancea) - Voința Lanurile (Buzău)

16-06-2024 , Scor: 2-1
18:00
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA3

Voința Lanurile (Buzău) - CSM Adjud (Vrancea)

23-06-2024
,

,Trending