Conectează-te cu noi

24 Ore

Satul Gura Siriului din județul Buzău a fost inclus și în acest an în competiția „Best Tourism Villages 2024”

Avatar photo

Publicat

pe

Satul Gura Siriului din județul Buzău a fost inclus și în acest an în competiția „Best Tourism Villages 2024”, alături de alte localități din România. Această recunoaștere internațională subliniază atractivitatea și potențialul turistic al zonei, atrăgând tot mai mulți vizitatori datorită peisajelor impresionante și facilităților turistice dezvoltate, scrie informatia-zilei.ro.

Includerea în competiția internațională de turism reprezintă o oportunitate majoră pentru Gura Siriului și comunitatea locală. Dragoș Voicu, primarul comunei Siriu, subliniază importanța acestei participări pentru dezvoltarea socială, infrastructură și turism. „Mergem în paralel cu tot ceea ce ține de dezvoltare, dezvoltare socială, dezvoltare a infrastructurii, că e rutieră, că este infrastructură, din punct de vedere al medicinii sau mai ales din punct de vedere al turismului”, a declarat primarul.

Organizată de Organizația Mondială a Turismului, competiția „Best Tourism Villages” va selecta trei sate din fiecare țară participantă pentru a primi suport în cadrul programului Upgrade. Acest program oferă asistență în îmbunătățirea diverselor aspecte ale activităților turistice, în funcție de evaluările primite, și va contribui la creșterea atractivității turistice a Gura Siriului.

Gura Siriului, situat pe valea Buzăului, aproape de lacul de acumulare al Barajului Siriu, este străbătut de drumul național DN10, care leagă Buzăul de Brașov. Această localizare strategică, împreună cu frumusețea naturală a zonei, atrage anual un număr mare de turiști.

Apele minerale sulfuroase, feruginoase și clorosodice, uneori îmbogățite cu iod, reprezintă un alt punct de atracție pentru vizitatori. Acestea sunt întâlnite în mai multe localități din jur, precum Siriu, Nehoiu, Monteoru, Fişici, Balta Albă, Străjeni, Nifon și Lopătari. Izvoarele termale de la Siriu-Băi, cu o temperatură medie de 30°C și un debit de aproape 4000 de litri pe oră, sunt recunoscute pentru proprietățile lor terapeutice în tratarea afecțiunilor reumatismale.

Nămolul de la Balta Albă, deși utilizat într-o măsură mai mică, este cunoscut pentru beneficiile sale terapeutice datorită conținutului său ridicat de săruri și concentrației reduse de substanțe organice. Acesta conține ioni de clor, sodiu și magneziu, fiind valoros pentru tratamentele balneare.

Implicarea Gura Siriului în competiția internațională de turism aduce speranțe mari pentru dezvoltarea continuă a turismului în această zonă pitorească a României. Recunoașterea internațională și suportul oferit prin programul Upgrade vor contribui la creșterea vizibilității și atractivității turistice, aducând beneficii economice și sociale comunității locale.

În concluzie, Gura Siriului demonstrează încă o dată că este o destinație deosebită pe harta turismului internațional, oferind peisaje impresionante, resurse naturale valoroase și oportunități de dezvoltare durabilă. Participarea la competiția „Best Tourism Villages 2024” este un pas important în consolidarea statutului său de destinație turistică de top în România și în lume.

Citește articolul integral pe informatia-zilei.ro

DISTRIBUIE ACEST ARTICOL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

21:30
Fotbal, SUPERLIGA

ACS Petrolul 52 - Gloria Buzău

15-07-2024 , Scor: 1-1
19:00
Fotbal, SUPERLIGA

Gloria Buzău - ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

22-07-2024
-
Fotbal, SUPERLIGA

ACSM Politehnica Iaşi - Gloria Buzău

27-07-2024
18:00
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA3

CSM Adjud (Vrancea) - Voința Lanurile (Buzău)

16-06-2024 , Scor: 2-1
18:00
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA3

Voința Lanurile (Buzău) - CSM Adjud (Vrancea)

23-06-2024 , Scor: 1-1
,

,Trending