Conectează-te cu noi

Cultural/Educație

Pomenirea părintelui profesor Mihalache Tudor, la doi ani de la mutarea sa la Domnul

Avatar photo

Publicat

pe

Părintele arhidiacon Mihalache Tudor, profesor de muzică bisericească și director al Seminarului Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul” din municipiul Buzău, a fost pomenit sâmbătă, 25 mai 2024, la doi ani de la trecerea sa la cele veșnice. Parastasul a fost săvârșit de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, în Catedrala Voievodală „Adormirea Maicii Domnului” din incinta Centrului Eparhial, în prezența membrilor familiei celui s-a mutat la Domnul în dimineața zilei de 15 aprilie 2022, precum și a unor consilieri eparhiali și actuali profesori ai școlii teologice buzoiene, scrie arhiepiscopiabzvn.ro.

În soborul de clerici s-au aflat: pr. Ionuț Constantin și pr. Paul-Constantin Avram, consilieri eparhiali, pr. Daniel Bahnea, spiritualul Seminarului Teologic din Buzău, pr. Cornel Ivan, de la Parohia „Sfântul Ierarh Epifanie” din Buzău, și pr. Emanuel Alexandru, slujitor al Catedralei Voievodale.

La sfârșitul slujbei de pomenire, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a rostit un cuvânt de evocare a regretatului părinte profesor.

„Am săvârșit slujba Parastasului pentru arhidiaconul Mihalache Tudor în Catedrala Voievodală, pentru că acest lăcaș sfânt a fost martorul slujirii cu multă dragoste a părintelui profesor. Aici a fost casa lui duhovnicească, alături de școala teologică de la Buzău, rămânând statornic în gândire și în trăire creștinească până la capătul vieții. Noi ne-am arătat… citește articolul integral pe arhiepiscopiabzvn.ro.

DISTRIBUIE ACEST ARTICOL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17:30
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA2

AFC Metalul Buzău - CSM Focşani 2007

05-06-2024 , Scor: 2-0
18:00
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA2

CSM Focşani 2007 - AFC Metalul Buzău

01-06-2024 , Scor: 2-1
18:00
Fotbal, FINALA: CUPA ROMANIEI

ACS Team Săgeata - FC Petrolul Berca

05-06-2024 , Scor: 2-0
18:00
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA3

CSM Adjud (Vrancea) - Voința Lanurile (Buzău)

16-06-2024
18:00
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA3

Voința Lanurile (Buzău) - CSM Adjud (Vrancea)

23-06-2024
,

,Trending