Conectează-te cu noi

24 Ore

(FOTO) ÎPS Ciprian, în mijlocul sătenilor din Pietroasele

Avatar photo

Publicat

pe

Ieri, în duminica a 5-a din Postul Sfintelor Paști (a Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca), Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a săvârșit Sfânta Liturghie în Parohia Dara din comuna buzoiană Pietroasele. Înaltpreasfinția Sa a slujit în biserica filială din satul Clondiru de Sus, aflată sub ocrotirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, împreună cu pr. Constantin Călin, protopop al Protoieriei Buzău I, pr. Răzvan-Valeriu Drăgoi, secretar al Protoieriei Buzău II, pr. paroh Mihail Ștefan și pr. Cornel-Alexandru Ursache, slujitor la Parohia Banu din municipiul Buzău, scrie jurnaluldebuzau.ro.

În predica adresată credincioșilor, Chiriarhul Buzăului și Vrancei a explicat fragmentul evanghelic de la Marcu 10, 32-45, în care Mântuitorul Iisus Hristos îi îndeamnă pe ucenici să fugă de ispita iubirii de stăpânire, ca urmare a cererii primite de la fiii lui Zevedeu, Iacov și Ioan, de a sta de-a dreapta și de-a stânga Sa.

„Știind că se apropiau Sfintele Sale Pătimiri, Mântuitorul Hristos îi îndeamnă pe Apostoli să aibă grijă să nu cadă pradă gândirii înguste a neamurilor păgâne cu privire la funcțiile de conducere, deoarece, în Biserica întemeiată de El prin jertfă și care este Însuși Trupul Său, se pune accentul pe slujirea oamenilor, nicidecum pe stăpânirea lor. Iar acest principiu al slujirii aproapelui trebuie să guverneze nu numai în instituția văzută a Bisericii, ci în întreaga societate creștină. Cei aleși de popor în funcții înalte să nu uite niciodată că au menirea și datoria de a-i sluji pe cei ce i-au ales. În aceasta constau măreția, strălucirea și valoarea unui om, când este desemnat sau învestit cu puterea de a conduce: să-și îndeplinească îndatorirea creștinească de a-l sluji pe semenul său, pe omul suferind și pe cel care se zbate în necazuri și încercări. «Că și Fiul Omului – motivează Mântuitorul, dând exemplul propriei Sale persoane – n-a venit ca să I se slujească, ci ca El să slujească și să-Și dea sufletul răscumpărare pentru mulți» (Marcu 10, 45)”, a precizat Arhipăstorul locului.

De asemenea, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian a evidențiat modelul de pocăință al Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca, pe care Biserica o pomenește atât la 1 aprilie, cât și în a cincea duminică a Postului… citește articolul integral pe jurnaluldebuzau.ro.

DISTRIBUIE ACEST ARTICOL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18:00
Fotbal, LIGA3, seria a II-a

ACS Voinţa Limpeziş - CSM Râmnicu Sărat

18-05-2024
18:00
Fotbal, LIGA3, seria a II-a

AFC 1919 Dacia Unirea Brăila - ACS Voinţa Limpeziş

25-05-2024
18:00
Fotbal, LIGA3, seria a II-a

CS Sporting Lieşti - AFC Metalul Buzău

18-05-2024
18:00
Fotbal, LIGA3, seria a II-a

CSM Râmnicu Sărat - CS Viitorul Ianca

25-05-2024
18:00
Fotbal, LIGA4, Play-off

AFC Metalul Buzau - CS Stiinta Cernatesti

18-05-2024
18:00
Fotbal, LIGA4, Play-off

ACS Team Săgeata - ACS Montana Patarlagele

18-05-2024
18:00
Fotbal, LIGA4, Play-off

CS Vointa Lanurile - ACS Gloria Vadu Pasii

18-05-2024


Trending