Conectează-te cu noi

Satul buzoian

Canicula nu oprește munca la câmp. Legumicultorii din Buzău nu se sperie de arșiță

Avatar photo

Publicat

pe

Arde pământul la peste 40 de grade Celsius în Muntenia, zilele acestea, dar arșița pare că nu-i izgonește pe grădinari dintre brazde, nici măcar la orele prânzului, când soarele devine insuportabil, scrie campusbuzau.ro.

Cu șepci și pălării pe cap, multe bidoane de apă la ei, legumicultorii din Buzău trag tare acum, din zori și până la apusul soarelui, ca să aibă ce culege mai târziu.

Tanti Elena muncește cât e ziua de lungă în grădina pe care o deține la marginea Buzăului. Acum curăță buruienile crescute în cultura de ceapă din care fiul și nora ei vor aproviziona mai târziu piețele orașului. 

În brazdă, intră din zorii zilei, ca să-i rămână cât mai multe ore de muncă. Are atâtea de făcut, încât nu-și permite nici măcar o mică pauză la miezul zilei, atunci când soarele este arzător. 

În jurul octogenarei grădinărese este forfotă, pentru că, în munca pământului, sunt multe de făcut în aceatsă prioadă. Unii irigă, alții înfig araci ori plantează ardeii. Grădinarii nu-și amintesc să mai fi muncit pe asemenea toropeală, în prima lună de vară.

La 76 de ani, nea` Fane își îngrijește singur parcela, pentru că niciunul dintre tinerii familiei nu este interesat de grădinărit. Înfruntă văpaia cu o pălărie și multe bidoane cu apă, ca toți ceilalți grădinari care trudesc în jurul său. 

Meteorologii au emis în cascadă coduri galbene de caniculă pentru Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei. Dacă la umbră, după-amiaza,… citește articolul integral pe campusbuzau.ro.

DISTRIBUIE ACEST ARTICOL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

21:30
Fotbal, SUPERLIGA

ACS Petrolul 52 - Gloria Buzău

15-07-2024 , Scor: 1-1
19:00
Fotbal, SUPERLIGA

Gloria Buzău - ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

22-07-2024
-
Fotbal, SUPERLIGA

ACSM Politehnica Iaşi - Gloria Buzău

27-07-2024
18:00
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA3

CSM Adjud (Vrancea) - Voința Lanurile (Buzău)

16-06-2024 , Scor: 2-1
18:00
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA3

Voința Lanurile (Buzău) - CSM Adjud (Vrancea)

23-06-2024 , Scor: 1-1
,

,Trending