VIDEO A salvat o barză rănită, amenințată de o haită de câini. Acum așteaptă sprijinul autorităților

August 30 22:05 2021 by stiridebuzau.ro

O barză rănită la picior, căzută lângă un lan de porumb, a fost luată acasă de un cetățean cu suflet mare și așteaptă acum să fie preluată într-un adăpost unde va beneficia de îngrijire. Când a fost găsită, pasărea era înconjurată de o haită de câini și era pe punctul de a fi sfâșiată.

Radu Poncea s-a nimerit să fie martor la scena în care barza neputincioasă în a-și lua zborul părea hăituită de câțiva câini. S-a întâmplat înainte de lăsarea întnericului, la marginea comunei buzoiene Gherăseni.

Cetățeanul de 63 de ani a decis, fără nicio ezitare, că e cazul să intervină. ”A coborât din zbor, nu știu, dar mi s-a făcut milă de ea și am luat-o. Când m-am făcut un pic spre ea, nu a putut să zboare”, ne-a spus Radu Poncea.

Copleșit de suferința păsării, care avea o rană la un picior, domnul Radu a luat barza într-o mână și, cu bicicleta în cealaltă mână, a pornit pe jos spre casă.

Aproape trei kilometri a avut de parcurs cu pasărea grea de peste trei kilograme în brațe, nepăsător față de ironiile unor consăteni întâlniți pe drum.

”Unii ziceau dă-mi-o mie, alții, mă, ori tu ai prins-o? Nu cred că mulți ar fi luat-o de pe câmp. Cine venea cu barza în mână tocmai de acolo”, spune bărbatul.

Ajuns acasă, nea` Radu a rugat un vecin să caute urgent ajutor pentru barza rănită, pe rețelele de socializare. Vestea despre gestul omului cu suflet mare s-a răspândit ca vântul prin sat.

A făcut... [Citește articolul integral pe stiridebuzau.ro].




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%