Secția ATI plină! Spitalul Județean Buzău mărește numărul de paturi pentru bolnavii COVID. Câți pacienți sunt internați

August 30 13:36 2021 by sansanews.ro

A început infernul la Buzău. Secția de Anestezie și Terapie din Spitalul Județean are toate locurile ocupate de persoanele aflate în stare gravă ca urmare a infecției cu SARS-CoV-2, iar conducerea unității medicale a cerut  dublarea numărului de paturi. La fel de repede se aglomerează și celelalte secții destinate bolnavilor COVID-19 astfel că, în prezent, în secția de Boli Infecțioase din Spitalul Județean mai sunt libere doar două  din cele 20 de paturi alocate pacienților infectați cu SARS-CoV-2

Spitalul Județean Buzău va avea de astăzi mai multe paturi pentru bolnavii COVID-19.Claudiu Damian, managerul unității spitalicești, a explicat pentru sansanews.ro că a cerut la Direcția de Sănătate Publică suplimentarea numărului de paturi pentru pacienții aflați în stare gravă astfel că secția ATI va ajunge la 8 paturi.

”Încă de la finalul săptămânii trecute, am solicitat la DSP dublarea numărului de paturi pentru secția ATI, adică de la patru cât am avut până acum la opt. Solicitarea a fost aprobată , iar de astăzi, Spitalul Județean intră în etapa a II-a . Asta înseamnă că vom crește numărul de patru și pe celelalte secții unde avem alocat spațiu pentru bolnavii de coronavirus. Mai exact, avem 8 patru la ATI, 30 pentru adulți la Boli Infecțioase, față de 20 cât am avut până acum, plus șase paturi pentru copii”, a spus Claudiu Damian, managerul Spitalului... [Citește articolul integral pe sansanews.ro].




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%