Valeriu Gheorghiţă: La jumătatea lunii septembrie ne aşteptăm să avem peste 2.000 de cazuri zilnice de Covid-19

August 30 10:40 2021 by buzau.net

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID din România, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunţat, duminică seara, că valul patru al pandemiei în România se propagă mai rapid decât se estima iniţial, astfel că potrivit specialiştilor, în patru săptămâni numărul zilnic al cazurilor de Covid-19 va ajunge la 2.000, faţă de maxim 1.600 cât era pronosticat iniţial.

„Nu ne aşteptăm să avem o situaţie bună. De altfel, reevaluările predicţiei în ceea ce priveşte evoluţia epidemiologică în România ne arată că până la acest moment, creşterea numărului de cazuri a fost mai rapidă decât la ceea ce noi ne aşteptam, ca atare, la jumătatea lunii septembrie ne aşteptăm să avem peste 2.000 de cazuri zilnice, în loc de 1.500-1600 cât estimam iniţial. Această estimare este pe următoarele patru săptămâni, însă nu înseamnă că acesta va fi pragul maximal la care vom ajunge, este predicţia pe patru săptămâni pe care noi o putem face în momentul de faţă”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă la Digi24, scrie epochtimes-romania.com.

Medicul Valeriu Gheorghiţă a adăugat că, în România, "din păcate, vedem o mobilitate şi o interacţiune ridicată a persoanelor, care este combinată cu o respectare foarte scăzută a măsurilor de prevenţie".

"Tocmai de aceea, nu ne aşteptăm ca în perioada următoare evoluţia epidemiologică să fie mai bună, dimpotrivă, situaţia se va înrăutăţi pe fondul faptului că varianta Delta devine dominantă, inclusiv în ţara noastră. Vedem că în ultimele trei luni varianta Delta a ajuns deja la o pondere de peste 20% din totalul variantelor virale de îngrijorare care au fost depistate în urma testelor de secvenţiere, iar în urma secvenţierilor efectuate săptămânal, peste 95-96% din teste sunt pozitive pentru varianta Delta”, a arătat medicul militar.

Valeriu Gheorghiţă a mai declarat că, ţinând seama de faptul că avem un număr important de persoane care nu au niciun grad de imunitate, "este foarte probabil că numărul de cazuri să fie semnificativ mai crescut, chiar dacă în marile aglomerări urbane rata de imunitate este undeva la 60 la sută, dar tradus în cifre absolute înseamnă sute de mii de persoane care riscă în perioada următoare să se îmbolnăvească.




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%