Casele bunicilor vor prinde viață! Un arhitect, crescut la Chiojdu, vrea să le ofere și altora bucuria propriei copilării

August 30 22:04 2021 by sansanews.ro

Din ruine, vor deveni atracții turistice ce vor reda vizitatorilor bucuria unei copilării la țară, la bunici. Este vorba despre o mie de case tradiționale, din zona de deal și de munte a județului Buzău, care vor fi restaurate și introduse într-un circuit turistic. Ideea aparține unei asociații neguvernamentale care, la finalul săptămânii trecute, a lansat un proiect menit să contribuie la dezvoltarea comunităților rurale prin punerea în valoare a caselor tradiționale din zona de munte a județului Buzău.

7 comunități locale, de la Chiojdu la Siriu, și-au dat mâna unindu-se într-un grup de inițiativă. Toate aceste comunități vor forma Plaiul Bâscilor, un ținut în care tradiția și autenticitatea vor fi ridicate la rang de obiectiv. Primul pariu pe care inițiatorii îl fac este să restaureze o mie de case tradiționale, abandonate. Pare un plan ambițios, dar casele există, iar oamenii interesați deja au început să se arate:

”Deja sunt foarte mulți bucureșteni, orășeni, oameni străini, chiar câțiva italieni, care au cumpărat locuri de casă, au simțit potențialul acestor case vechi pe care le-au cumpărat la sume modice. Noi nu vrem să permitem acest lucru, să le cumpere la sume modice. Trebuie să protejăm , avem obligația morală să protejăm locuitorii din comuna mea, vorbesc de Chiojdu. Să nu vândă atât de repede. Să aibă răbdare, să aibă acces la informație.... [Citește articolul integral pe sansanews.ro].




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%