Surpriză plăcută în această seară. Niciun loc liber

Aprilie 1 22:19 2018 by buzoieniiro

Surpriză plăcută în această seară la concertul de gală susținut de Opera Română la Buzău.

Dacă în serile trecute ale festivalului „Buzăul Clasic” se mai găsea câte-un loc loc liber, în această seară au rămas spectatori în picioare.

E drept, inițiații au știut că va urma un regal muzical cum n-a mai fost la Buzău de 30 de ani!

Timp de aproape două ore orchestra și cinci dintre cei mai buni soliști ai Operei Române (Maria Jinga, Irina Iordăchescu, Mihaela Stanciu, Iordache Basalic și Liviu Indricău) i-au purtat pe buzoieni prin cele mai îndrăgite arii.

„Superb, extraordinar, încântător, mulțumim, se poate și la Buzău”, au fost spusele înregistrate de reporterul buzoienii.ro la ieșirea publicului din sală.

„A fost un vis de-al meu să organizez la Buzău un festival de muzică clasică. De-acum avem bătut în cuie un careu de spectacole pentru toate gusturile, în toate anotimpurile. Vara avem Drăgaica, toamna – Festivalul Recoltei, iarna – Târgul de Crăciun, iar primăvara Buzăul Clasic. Cel mai drag îmi este ultimul, îi mulțumesc primarului Toma pentru că a achiesat la ideea mea” – Alfred Vasilescu, organizator „Buzăul Clasic”

„De 30 de ani, Opera Română n-a mai concertat la Buzău. A fost un spectacol și un festival extraordinar, cum n-a mai fost la Buzău. Sunt mulțumit că sala a fost plină, că există și la Buzău un public iubitor de muzică cultă. Buzăul se poate salva și prin cultură. De centenar, pentru ca toată lumea să fie mulțumită vom asfalta o sută de străzi și vom organiza o sută de evenimente cultural-distractive”, a spus primarul C-tin Toma.

Mai jos s-a inserat și declarația edilului șef din această seară de pe scena sălii CJ Buzău.



Citește mai mult ...


Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%