Semnele care indică instalarea asteniei de toamnă. „Nu mai suntem la fel de vioi ca în toiul verii. Remediile sunt mereu aceleaşi“

Octombrie 15 10:17 2017 by buzau.net

Aveţi dureri de cap, senzaţie de oboseală şi simţiţi că nimeni nu vă intră în voie? De vină ar putea fi astenia de toamnă, ce aduce mai multe modificări la nivelul organismului. Potrivit studiilor, una din zece persoane suferă de astenia de toamnă.

Odată cu venirea toamnei, ne simţim mai trişti, lipsiţi de vlagă, depresivi şi chiar mai lenţi. Astenia de toamnă există şi ne afectează mai mult decât de dăm seama, spun psihiatrii.
 
Astenia de toamnă este în general provocată de dificultatea de adaptare a corpului la diferenţele de temperatură dintre zi şi noapte. De asemenea, cantitatea scăzută de lumină şi soare, cât şi o dietă necorespunzătoare, sunt alte cauze ale asteniei de toamnă.
 
Diagnosticul de astenie de toamnă poate fi considerat corect numai dacă persoana în cauză a manifestat aceleaşi simptome, cel puţin trei sezoane la rând şi dacă starea acesteia de sănatate s-a îmbunătaţit în timpul lunilor de primăvară şi vara.
 
”Şi psihicul omului intră în armonie cu mediul, cu toamna, cu anotimpul, devenim mai melancolici, mai introvertiţi. Trecerea de la temperaturile calde la unele mai scăzute, cantitatea mai mică de lumină şi alimentaţia dezechilibrată sunt doar câţiva dintre factorii care pot da peste cap ritmul biologic cotidian”, susţine medicul psihiatru Maria Cristache. 

Citeste mai mult: Adevarul Buzau (Iulian Bunila)




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%