Revine taxa auto. Variantele posibile: impozit local sau rovinieta.

Ianuarie 12 17:25 2021 by buzau.net

În România va fi introdusă o nouă taxă auto, menită să scadă nivelul de poluare. Nu se știe însă când anume va fi implementată.

Taxele auto, de poluare, implementate în anii trecuți, au eșuat din cauza neregulilor legale, a precizat ministrul Mediului, Tanczos Barna. Astfel, se caută soluția optimă pentru a introduce din nou o asemenea taxă.

„Dacă va exista o nouă taxă, va fi implementată în felul următor. Va fi discutată cu Comisia Europeană şi vom strânge toate know-how-urile (informaţiile) şi toate exemplele pozitive din Uniunea Europeană, astfel încât să nu mai ajungem în situaţia de a avea o taxă ilegală.

În Europa există trei ţări care nu au nicio intervenţie pe această problemă, restul de 24 au fel de fel de sisteme în implementare.

România trebuie să decidă dacă vrea să facă parte din grupul ţărilor care nu au nicio taxă, sau din grupul de 24 unde se încearcă prin diverse să taxeze poluarea”, a declarat Tanczos Barna (UDMR), citat de gandul.ro.

Cum ar putea arăta NOUA TAXĂ AUTO?

„Variantele posibile sunt: impozit local diferenţiat, rovignietă, emisiile stabilite de producătorul auto în funcţie de motor. Măsura trebuie să ducă la reducerea poluării. Obiectivul este scăparea de infrigement şi reducerea poluării în marile oraşe. În acest an vom avea consultare publică, discuţii cu Comisia Europeană pentru legislaţie şi prezentarea unor variante Guvernului”, a precizat ministrul Mediului

Noua taxă nu ar depăşi suma de 2.000 de lei, în cazul maşinilor care poluează cel mai mult.

Ea va fi întâi discutată cu Comisia Europeană şi va ţine cont de exemplele pozitive din statele membre UE, astfel încât aceasta să nu fie ilegală, ci practică. Vor fi, de asemenea, consultaţi producătorii şi comercianţii auto.




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%