Buzoienii, invitați la teatru on-line, de Ziua Națională a Culturii

Ianuarie 12 13:15 2021 by buzau.net

Teatrul George Ciprian pune la dispoziție  pe canalul propriu de YouTube și pe Facebook trei spectacole care vor putea fi vizionate gratuit, timp de 24 de ore.

În condițiile în care spectacolele cu sala plină încă nu sunt posibile, din cauza restricțiilor impuse de pandemie, Teatrul George Ciprian oferă posibilitatea buzoienilor și nu numai, să ia parte prin intermediul internetului la trei premiere care au avut loc în trecut pe scena sălii de la Muzeul Județean. Teatrul buzoian dorește să marcheze în acest fel Ziua Națională a Culturii, sărbătorită pe 15 ianuarie, menținând astfel și legătura cu spectatorii săi, care au fost ținuți departe de sala de spectacole în ultimele luni. Totodată, posibilitatea de a lua din nou contact cu atmosfera din sala de spectacol, fie și chiar on-line, poate fi considerată o adevărată terapie, cu un efect benefic mai ales asupra stării psihice a iubitorilor de teatru, nevoiți să suporte o serie de privațiuni de la declanșarea pandemiei, la fel ca întreaga populație, de altfel.

Astfel, teatrul buzoian a decis să ofere acces gratuit la cele mai recente spectacole, producții proprii, ale unor dramaturgi români, care au avut premiera la Buzău, în decembrie 2019 și decembrie 2020. Spectacolele au fost înregistrate video, iar filmările vor fi postate pe canalul de YouTube al Teatrului George Ciprian, unde vor putea fi urmărite timp de 24 de ore.

Cele trei piese vor fi postate vineri, 15 ianuarie, începând cu ora 9.00 și vor putea fi urmărite atât pe YouTube cât și pe pagina de Facebook a teatrului, până a doua zi, sâmbătă, la aceeași oră. Cei care doresc să se numere printre primii spectatori on-line ai celor trei piese de teatru se pot abona la canalul oficial de YouTube al Teatrului George Ciprian sau pot bifa opțiunea „Primește Memento”, pentru a primi notificare înainte de începerea evenimentului pe pagina de Facebook.

Două dintre piesele care vor putea fi vizionate on-line poartă semnătura inconfundabilă a lui I. L. Caragiale și sunt regizate de actorul buzoian Radu Gabriel.

Prina dintre ele este „O noapte furtunoasă”, piesă care a avut premiera pe scena teatrului buzoian în decembrie 2019.

Din distribuție fac parte Alex Bogdan, Ștefan Pavel, Vlad Drăgulin, Silviu Mircescu, Alina Rotaru, Alina Suărășan și Alex Călin, iar la momentul premierei, piesa s-a bucurat de un mare succes.

„Conu’ Leonida” este cea de-a doua piesă a lui Caragiale care va putea fi urmărită on-line de Ziua Națională a Culturii. Aceasta a avut premiera la Buzău în decembrie 2020, în regia aceluiași Radu Gabriel și avându-i ca protagoniști pe Vlad Drăgulin, Ștefan Pavel și Maria Radu.

Ce-a de-a treia piesă oferită publicului buzoian este „Despre iubire sau așa ceva”, având premiera tot în luna decembrie a anului trecut. Textul este semnat de Cosmin Pană, regia aparține lui Vlad Trifaș, iar pe scenă sunt prezenți actorii Bogdan Farcaș, Vlad Drăgulin, Paula Chirilă, Ștefan Pavel, Bianca Cuculici, Anca Dinicu, Raluca Cornea, Cosmin Teo Pană și Octavian Costin.




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%