Primarul de Iaşi a fost atacat cu iaurt la festivităţile de Ziua Unirii

Ianuarie 24 20:02 2021 by buzau.net

Primarul de Iaşi, Mihai Chirica, a fost atacat duminică cu iaurt şi stropit pe faţă şi haine de către un bărbat care s-a declarat „fost ofițer de radare militare” în timp ce participa la festivităţile de Ziua Unirii în centrul oraşului.

Protestatarul, de vârstă mijlocie, a fost preluat de forţele de ordine, în timp ce edilul s-a retras într-un hotel din vecinătate ca să se spele pe faţă şi să îşi cureţe vestonul, scrie ebihoreanul.ro.

"Un domn s-a desprins din mulţime şi a reproşat aşa, la adresa României în general, o frustrare pe care a acumulat-o. A declarat că este un militar în rezervă şi probabil că a acumulat diverse frustrări", a declarat Chirica pentru Digi 24.

Potrivit presei centrale, atacatorul s-ar fi declarat nemulţumit de pensia mică, dar și de foștii și actualii lideri politici de la Traian Băsescu la Klaus Iohannis.

Mihai Chirica a declarat jurnaliştilor că nu intenţionează să depună plângere împotriva atacatorului

"Îmi pare rău de incident, nu voi face plângere penală împotriva acelui domn, i-am înţeles frustrările", a afirmat Chirica.

Primarul de Iaşi a încercat să treacă peste incident pe care l-a catalogat ca pe un semnal de alarmă că românii nu mai au răbdare şi au acumulat frustrări în ultimele trei decenii.

"Norocul meu, ca să fac, aşa, o glumă, e că nu am intoleranţă la lactoză. I-am înţeles, din punctul meu de vedere, frustrarea acelui domn legat de pensia lui, dar cred că acest lucru care s-a întâmplat astăzi trebuie să fie un semnal de alarmă pentru toată clasa politică din România, să înţeleagă că românii nu mai au răbdare", a spus edilul.

De altfel, Mihai Chirica a fost huiduit încă din momentul în care şi-a făcut apariţia la festivităţile din Piaţa Unirii în care erau adunate circa 500 de personae.

Dintre acestea circa 100 de persoane participau, cu banere şi pancarte, la un protest organizat de asociaţia "Împreună pentru autostrada A8" care susţine proiectul autostrăzii Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş.




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%