Noi spectacole pentru buzoieni la teatru în 2020! Ce să NU faci când mergi să fii spectator?

Februarie 11 10:15 2020 by buzau.net

Buzoienii vor avea privilegiul de a vedea spectacole noi în anul 2020, oferite de Teatrul „George Ciprian”. În luna februarie se anunță piese de excepție la care aceștia ar trebui să asiste. Punerile în scenă vor fi potrivite atât pentru adulți, cât și pentru copii. Cei din Buzău sau împrejurimi sunt încurajați să profite la maximum de aceste ocazii. Totuși, pentru ca toată lumea să se poată bucura de o destindere plăcută, există câteva reguli ce ar trebui respectate atunci când mergi la un asemenea eveniment. 

Mergi la teatru, dar NU face aceste greșeli!

Nu vorbi și nu cânta în timpul spectacolului!

Atunci când ești în public și piesa de teatru a început, este momentul să închei orice discuție ai purtat până atunci. Unele persoane simt nevoia de a face comentarii cu voce tare în timp ce actorii își joacă rolul pe scenă. Probabil acest prost obicei este cauzat de obișnuința de a vorbi în timpul vizionării filmelor la televizor. Diferența, însă, este aceea că, deși personajele din spatele sticlei nu vor fi deranjate de volumul vocii tale, spectatorii și actorii de la teatru, pot fi incomodați atunci când te hotărăști să „șoptești” ceva în timpul actului lor. 

Așadar, fă tot posibilul să îți arăți respectul față de ceilalți și păstrează comentariile pentru finalul spectacolului. Dacă participi cu copiii, ajută-i și pe ei să înțeleagă cât de importantă este liniștea în acest context. 

Nu este nevoie să te îmbraci foarte elegant

În trecut, piesele de teatru erau ocazii care adunau împreună cele mai importante personalități ale perioadei. Se considera că doar aceștia pot aprecia arta și, odată cu pretextul spectacolului, auditoriul se transforma într-o adevărată prezentare de modă. Fiecare dorea să vină cu cele mai de seamă ținute pentru a-și arăta, astfel, statutul social înalt. 

În prezent, nu mai este nevoie să te îmbraci la frac sau cu rochie lungă și să te împodobești cu diamante pentru o piesă de teatru. Totuși, este potrivit să porți o ținută îngrijită. Iarna, ai grijă să îți lași haina la garderobă, pentru a nu îi împiedica pe alții să vadă spectacolul. Doamnele pot aborda o ținută simplă, smart-casual, cu pantaloni sau fustă creion, o cămașă sau o bluză frumoasă. Deoarece este vorba de sezonul rece, încălțămintea poate consta în niște botine pentru damă de la Onefashionroom, comode și călduroase. 

Nu sta pe telefon!

Când mergi la teatru, telefonul trebuie să fie închis, nu pe silent, nu pe vibrații. Un smartphone care sună poate distrage actorul. Astfel, calitatea interpretării lui ar putea lăsa de dorit, ceea ce ar însemna că spectatorii vor pleca acasă nemulțumiți. 

Nu adormi și nu pleca prea repede

Chiar dacă ești plictisit, nu îți permite sub nicio formă să adormi la o piesă de teatru. Dacă actorii te vor remarca în această stare, moralul lor va fi sever afectat. De asemenea, nu pleca imediat ce cortina s-a lăsat. Rămâi pentru a-i putea vedea pe cei care au realizat spectacolul făcând o plecăciune și aplaudă-i pentru efortul lor. 

Dacă ești buzoian, profită din plin de ocaziile care îți pot face bagajul cultural mai bogat. Anul acesta, când mergi la teatru, propune-ți să fii mai respectuos, mai atent și mai apreciativ. 

Sursa foto: shutterstock.com, pexels.com




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%