Montana Pătârlagele, rămâne LIDER în LIGA4 | La mulți ani, Costin Oprea

Noiembrie 7 08:55 2022 by Sportul Buzoian

Zi productivă sâmbătă pentru fotbalul din Pătârlagele, toate cele trei echipe angrenate în competiții obținând succese concludente. Atât seniorii lui Daniel Lixăndroiu, cât și juniorii pregătiți de Alexandru Popescu și Valentin Jipa, și ei componenți ai echipei de seniori, și-au depășit net partenerii de întrecere și au ieșit de pe teren învingători, în aplauzele fanilor veniți la stadion într-o zi frumoasă de toamnă, scrie arenabuzoiana.ro.

Juniorii U19, ”set” la 1, dar nu fără emoții Ierarhia juniorilor  U19 arată că Montana, Carpați Nehoiu și Metalul Buzău ar fi cele mai bune echipe din acest campionat. Desigur, și celelalte echipe pot pune probleme acestora, așa cum de altfel s-a demonstrat pe parcursul sezonului. Una dintre echipele destul de incomode, care joacă un fotbal plăcut, este și Petrolul Berca. Echipa antrenată acum de profesorul Albert Neagu reprezintă o zonă geografică de mare tradiție în fotbalul buzoian, care a dat nenumărate talente, pe care nu le vom enumera acum, tocmai din dorința de a nu uita pe careva. E de ajuns să spunem că de-a lungul vremii mulți fotbaliști de calitate și-au făcut junioratul la echipa din comuna aflată la nici 20 de kilometri distanță de Buzău.

Revenind la acest joc, să spunem că el poate fi categorisit ca unul foarte atractiv. Cu goluri multe, cu faze de gol la fel de numeroase și ratări incredibile, cu parade de excepție ale portarilor. Gazdele au intrat mai bine în joc și după ce Purcărea a ratat o bună ocazie, Curelea deschide scorul în urma unei lovituri de colț. Vizitatorii acuză șocul și imediat vine și cel de-al doilea gol, marcat de Mitroiu cu un șut de la distanță. Este scorul la pauză, deși ”petroliștii” echilibrează clar partida și își trec în cont și câteva ocazii bune de gol, cea mai mare fiind semnată de  Iancu, al cărui șut este respins spectaculos de sub bară de portarul Ștefan Lefter. De altfel, portarul gazdelor a alternat și în acest meci intervențiile bune cu cele mai puțin inspirate, creând mari emoții în special antrenorului său.

Imediat după reluare, Mitroiu face 3-1 cu un șut din interiorul careului. Tânărul Alexandru Iancu, introdus la pauză, reduce din diferență și reaprinde flacăra speranței pentru oaspeți, dar gazdele controlează ostilitățile și Cozub marchează cu un șut frumos în diagonală, urmat a scurt timp de coechipierul său Curelea, care înscrie din careu. În ultimile minute de joc, Montana obtine o lovitură de la 11 metri, transformată de Mihăilescu, și meciul se termină cu un categoric 6-1.

O frumoasă propagandă făcută fotbalului de jucătorii U19, și un scor poate exagerat, la modul cum au decurs lucrurile pe gazon. Dar în fotbal orice greșeală trebuie speculată, așa cum se întâmplă și cu momentele bune. Iar sâmbătă Pătârlagele au fost, fără discuție, mai buni.

Pentru Montana au evoluat ca titulari Georgian Denis Curelea, Silviu Mihăilescu, Adrian Pengnea,Alexandru Constantin, Andrei Mitroiu, Florin Purcărea, Eduard David, Ștefan Lefter, David Cozub, Mihai Gheorghe și Andrei Șindrilaru. În repriza secundă, antrenorul Alexandru Popescu i-a mai introdus pe Irinel Marin și Ionuț Rață.

Antrenorul Petrolului Berca, prof. Albert Neagu, a început jocul cu Gheorghe Poiden, Denis Petrișor, Andrei Ilie, Dragoș Iancu, Andrei  Badea, Cosmin Bratu, Claudiu Băcan, Bogdan Păpătoiu, Andrei Irimia, Adrian Iosif și Georgian Mardale. Pe parcursul reprizei secunde au mai evoluat Alejandro Prușu, Alexandru Iancu și Daniel Mecea.

2-0, dar mai greu decât arată scorul Principalul eveniment a zilei l-a constituit jocul echipelor de seniori. Lider în clasament, Montana dorea să își consolideze aceast poziție. De parteacealaltă, deși nu stau chiar foarte confortabil în ierarhie, Petrolul putea fi oricând o echipă imprevizibilă, iar venirea antrenorului Romeo Stan a adus organizarea în joc, atât de necesară oricărei echipe. În plus,  jucătorii din teren nu doar că se cunoșteau, dar erau chiar prieteni, Goicea, Lungoci, Cârstea, Piștea, Mihăescu sau Butiseacă trecând la un moment dat prin curtea formației din Berca, primii doi enumerați fiind chir formați la juniorii Petrolului.

Și totuși, pe teren lucrurile nu au stat sub semnul acestei amiciții. Fiecare a dorit ca echipa sa să învingă, și a făcut totul ca acest lucru să se întâmple. S-a jucat îndârjit, cu oaspeții oferind o replică mult peste așteptări. A fost nevoie de aducerea profesorului Stan pentru ca Berca să arate organizare și disciplină în joc, în vreme ce gazdele au prins și zile mai bune.

Montana a deschis totuși scorul în minutul 13, la chiar prima acțiune mai importantă la poarta adversă. Atacant cu experiență, ”Manciu” a avut înă o sclipire și a înscris după o fază marcă înregistrată, preluare cu spatele la poartă, întoarcere rapidă și șut fără speranțe pentru portarul advers. Oaspeții simt că adversarii nu reușesc să etaleze cel mai bun joc al lor și devin tot mai insistenți, cu Andrei Prorosciuc în prim-plan. Fost mare talent al echipei din Berca, ”Caisă” își începe recitalul cu un șut din lovitură liberă, puțin alături de poartă. Apoi, până la finalul reprizei, acesta mai scapă de două ori singur cu portarul, dar ratează incredibil – mai întîi îl ia la țintă pe prietenul său Goicea, apoi șutează peste poartă din poziție ideală. Și la pauză se intră cu un avantaj minim pentru Montana Pătârlagele.

Gazdele mai scapă o dată cu fața curată în debutul reprizei secunde, grație unei intervenții spectaculoase a portarului Goicea, care respinge de sub bară. Jocul devine din ce în ce mai fragmentat, oaspeții tot mai insistenți, și în plină dominare petrolistă, Butiseacă dă lovitura pe contraatac, după ce urmărește inspirat un balon respins de portarul Beganu. Se termină 2-0 după un meci poate neașteptat de echilibrat, asta și pentru că Montana nu a prins cea mai bună zi, lucru recunoscut chiar și de antrenorul echipei. Dar, așa cum remarca și ”căpitanul” Piștea, o echipă mare câștigă și atunci când joacă ceva mai slab. Lucru demonstrat, o dată în plus, sâmbătă la prânz.

MONTANA PĂTÂRLAGELE – PETROLUL BERCA 2-0 (1-0)

Au marcat: Lungoci (13), Butiseacă (68)

MONTANA:Goicea, Lungoci, Cîrstea, Bulfei, Popescu, Piștea (cpt), M.Ion, Butiseacă, Voicu, Mihăescu, Gheorghe  Au mai evoluat Vasile, Jipa, Șindrilaru și Cozub Antrenor: Daniel Lixăndroiu

PETROLUL:Beganu, Pororosciuc, Dumitru,Grigore, Agroșoaie, Stoica, Ojog, Ungureanu, Neagu, Ceobanu (cpt), Nedelcu  Au mai jucat Aioanei, Băcan,Leițoiu și Orbu  Antrenor: Romeo Stan

Au arbitrat: Sebastian Cârjan, Adrian Grama și Alexandru Enciu, Observator:Gigi Diaconu

La mulți ani,Costin Oprea! Sărbătoritul zilei la Pătârlagele a fost nimeni altul decât președintele clubului, inimosul Costin Oprea. Băieții au dedicat succesul obtinut pe teren celui ce a împlinit chiar în ziua meciului o frumoasă vârstă, alături de un tort personalizat, iar prietenii de la buzău.net nu l-au uitat, oferindu-i cadou o fotografie înrămată. Tortul a fost degustat și a ajuns pe farfuriile jucătorilor de la Montana U11, care s-au bucurat astfel de o frumoasă surpriză. Și pe această cale, urăm președintelui clubului tot ceea ce este mai bun, satisfacții pe plan personal și profesional, și să ducă Montana la cel mai înalt nivel posibil. LA MULȚI ANI!

Mici, dar furioși. Și iuți! După-amiaza a fost rezervată juniorilor U11. Învinși numai de LPS-ul profesorului Damir, tinerii fotbaliști antrenați de Vali Jipa au dat recital în fața vecinilor și rivalilor de la Carpați Nehoiu, pe care i-au surclasat cu un categoric 8-1. A fost un meci spectaculos, în care tinerii de la Pătârlagele, evident superiori, au marcat de opt ori și au ratat cel puțin 5-6 alte ocazii cât roata carului. Cei de la Nehoiu au marcat și ei golul de onoare, plus alte trei sau patru goluri, dar...în proprie poartă, cam jumătate din golurile adversarilor fiind de fapt autogoluri. Un meci frumos, disputat într-o ambianță plăcută, cu părinți, bunici și echipa de seniori a Montanei, care încă își cânta  succesul obținut cu trei ore mai devreme. La final, micuții victorioși au servit la vestiar o porție de tort, ca recompensă pentru efortul depus și rezultatul obținut.

(Articol: Florian NECULAI arenabuzoiana.ro)







Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%