Liviu Dragnea rămâne în închisoare. Instanţa i-a respins cererea de eliberare condiţionată

Aprilie 27 15:13 2021 by buzau.net

UPDATE: Judecătoria Sectorului 5  respins marţi, 27 aprilie, cererea lui Liviu Dragnea de liberare condiţionată, considerând-o neîntemeiată. Decizia poate fi contestată. Decizia nu e definitivă, putând fi contestată.

„Respinge ca neîntemeiată cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat DRAGNEA NICOLAE LIVIU. Fixează termen după expirarea căruia propunerea sau cererea de liberare condiţionată pot fi reînnoite la data de 27.06.2021. În temeiul art. 275 alin. 2 C.pr.pen. obligă petentul la plata sumei de 100 de lei cu titlul de cheltuieli judiciare. Cu drept de a formula contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 27.04.2021.”, scrie romaniatv.net.

UPDATE: Liviu Dragnea a fost audiat prin videoconferință, marți, în timpul procesului în care cere să fie eliberat condiționat din penitenciar. El le-a spus judecătorilor de la Judecătoria Sectorului 5 că a stat destul în penitenciar și că s-a reabilitat. „Cred că am stat destul în penitenciar. Vă rog să îmi admiteți cererea. M-am reabilitat și cred că pot face bine dacă voi fi eliberat”, le-a spus judecătorilor.

Liviu Dragnea ar putea ieşi din închisoare înainte de termen. Instanța a rămas în pronunțare în procesul lui Liviu Dragnea, care solicită eliberarea condiționată.

Avocata Flavia Teodosiu și-a argumentat cererea în fața instanței afirmând, între altele, că Dragnea ”a fost stăruitor în munca, are aviz favorabil în unanimitate” și că ”există și o hârtie de la o firmă dispusă să îl angajeze pe domnul Dragnea.”

Procurorul DNA a cerut respingerea cererii pe motiv că Dragnea nu a dat dovezi temeinice de îndreptare iar faptul că apreciază că a fost condamnat politic ”denotă că nu a înțeles sa se conformeze normelor de drept”. Procurorul a amintit și faptul că anul trecut a acordat un interviu neautorizat. DNA a mai solicitat amânarea eliberării condiționate cu șase luni.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 judecă astăzi cererea de eliberare condiţionată formulată de avocatul fostului lider PSD, dupa ce Comisia de liberare condiţionată de la Penitenciarul Rahova a dat aviz favorabil pentru ieşirea din detenţie mai devreme a lui Liviu Dragnea, constatând că sunt îndeplinite toate condiţiile legale. Liviu Dragnea a ispăsit 2 din cei 3 ani si 6 luni la care a fost condamnat în dosarul angajărilor fictive.

Citeşte şi Ce va face Marcel Ciolacu după ce Liviu Dragnea iese din închisoare. „Este posibil să mergem la o partidă de pescuit”

Judecătoria Sectorului 5 a admis, vinerea trecută, plângerea fostului șef al PSD Liviu Dragnea, făcută împotriva Penitenciarului Rahova. În urma deciziei instanței, lui Dragnea i se vor recunoaște cele 49 de zile în care fostul lider PSD susține că ar fi vrut să muncească, dar nu ar fi fost lăsat.

Dragnea s-a plâns instanței că interdicţia de a ieşi la muncă timp de 49 de zile dată de conducerea penitenciarului l-a împiedicat să primească avizul de eliberare condiționată al comisiei în luna februarie.

Liviu Dragnea a primit aviz pozitiv din partea Comisiei de liberare condiţionată a Penitenciarului Rahova, ceea ce înseamnă că poate merge mai departe în instanţă pentru a cere eliberarea.

„Evident că s-a bucurat. Ceea ce pot să vă spun este faptul că este o confirmare a îndeplinirii tututor condiţiilor legale pentru aplicarea dispoziţiei legale în acest sens, respectiv a liberării condiţionate, ceea ce înseamnă că a îndeplinit fracţia de de două treimi din care evident s-au scăzut zilele de muncă şi bineînţeles a îndeplinit toate toate celelalte condiţii cumulativ prevăzute de lege. Dacă ar fi fost lăsat să iasă la muncă în toată această perioadă, respectiv din 29 iunie 2020 până spre jumătatea lunii februarie, ar fi putut aplica pentru această liberare condiţionată încă din februarie”, a explicat avocata lui Liviu Dragnea, într-o intervenţie telefonică la România TV.

Liviu Dragnea se află în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă pentru instigare la abuz în serviciu la 3 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive la de DGASPC Teleorman.

Citeşte şi Liviu Dragnea este aşteptat acasă de Codrin Ştefănescu: „Toţi au înţeles că ai fost deţinut politic. E prea strigător la cer!”




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%