Școala din Scorțoasa își continuă cursurile on-line cu ajutorul a peste 150 de elevi voluntari

Aprilie 27 14:57 2021 by sanatateabuzoiana.ro

Aceștia s-au implicat într-un proiect de responsabilizare socială, derulat în sprijinul elevilor din mediul rural.

În ultimele 3 luni, fundația ecologică Floare de Colț a derulat o campanie de responsabilitate socială menită să-i sprijine pe elevii din mediul rural să-și desfășoare activitatea de învățare la distanță în condiții optime. Campania a fost un răspuns la inițiativa lansată de compania Metaminds care își propune să promoveze personaje reale ce doresc să își depășească limitele și, prin acțiunile lor, să genereze performanță, plus-valoare și schimbare în diferite domenii.

Sloganul campaniei a fost „Reciclează pentru educație, nu doar pentru natură”, iar acest indemn a mobilizat peste 150 de elevi voluntari de la Colegiului Național Mihai Viteazul din București. Pe parcursul celor trei luni ale campaniei, aceștia au colectat selectiv 920 de kilograme de deșeuri, peste 9 kilograme de PET-uri de plastic, doze de metal, hârtie și carton, sticle sau baterii. Elevii au încărcat în cadrul platformei create de Metaminds fotografii cu deșeurile colectate care s-au cuantificat la finalul campaniei în tablete donate elevilor din mediul rural, astfel încât aceștia să poată participa la orele on-line.

Beneficiarul campaniei a fost școala din comuna buzoiană Scorțoasa, care, datorită tabletelor donate, își poate continua activitatea on-line până când lucrurile vor reveni la normal iar... [Citește articolul integral pe sanatateabuzoiana.ro].




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%