Intalnire cu o legenda la Colegiul Hasdeu / Ovidiu Ioanitoaia, Radu Naum si Cristian Geambasu fata in fata, la Buzau, cu Cornel Penu

Octombrie 16 00:00 2017 by opiniabuzau

Eveniment de excepţie pentru iubitorii sportului şi nu numai. Trei dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti sportivi români, Ovidiu Ioaniţoaia, Radu Naum şi Cristian Geambaşu, alături de legendarul sportiv Cornel Penu, vin joi, 19 octombrie, la Buzău, cu ocazia lansării volumului „Penu: a apăra, a câştiga, a trăi”.

Cartea dedicată portarului buzoian de handbal Cornel Penu va fi lansată de la ora 12,00, în amfiteatrul Colegiului „B. P. Hasdeu”. Cei doi autori ai volumului, Cornel Penu şi Cristian Geambaşu, sunt absolvenţi ai Colegiului Hasdeu. De asemenea, tatăl lui Radu Naum, reputatul jurnalist sportiv Hristache Naum, a absolvit şi el cel mai titrat liceu buzoian.

Deţinător a două titluri mondiale

Eroul cărţii, Cornel Penu, s-a născut la Galaţi în anul 1946, dar părinţii săi s-au mutat la Buzău când acesta avea trei ani. Este considerat o legendă a handbalului românesc, a sportului în general. Cu Penu în poartă, naţionala de handbal a României a câştigat două titluri mondiale, în 1970, la Paris, şi în 1974, la Berlin. Cornel Penu a apărat poarta naţionalei de handbal timp de 13 ani. Peste toate, Penu a fost eroul finalei de la Berlin, din 1974. Atunci şi acolo a arătat cum pot fi învinşi nemţii chiar la ei acasă. Marele handbalist s-a retras la 33 de ani, iar din 2002 este stabilit în Franţa.

Citește mai mult ...


Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%