Hai să dăm mână cu mână. Sărbătorirea Unirii Principatelor la ”IC Brătianu” - Campus TV

Ianuarie 19 06:10 2023 by campusbuzau.ro

După o pauză de 2 ani, pricinuită de epidemia de coronavirus, se reia sărbătorirea Micii Uniri. Anul acesta, activitățile dedicate acestei sărbători naționale se vor desfășura la Centrul Muzeal ”IC Brătianu”. Pe 25 ianuarie, de la ora 16, în sala mare a Consiliului Județean, va avea loc un spectacol susținut de Zinaida Julea și de Ansamblul ”Plăieșii”, scrie campusbuzau.ro.

După 2 ani în care nu s-a mai putut sărbători în public Unirea Principatelor Române din cauza pandemiei, anul acesta, tradiția se va relua.

În premieră, anul acesta locația evenimentului, care, în anii trecuți era la Muzeul Județean, se va muta la Centrul Muzeal ”IC Brătianu”, tot pe bulevardul Bălcescu.

Activitățile dedicate sărbătoririi Micii Uniri vor fi organizate de Consiliul Județean, prin instituțiile sale: Muzeul Județean, Teatrul ”George Ciprian” și Centrul Județean de Cultură și Artă.

Ansamblurile ”Plaiurile Mioriței” și ”Plăieșii” vor încânta publicul cu recitaluri de muzică populară românească din cele două țări surori.

În final, toți cei prezenți la sărbătoare, se vor prinde într-o mare Horă a Unirii, iar de la ora 16, în sala Consiliului Județean, va avea loc un spectacol susținut de Ansamblul etnofolcloric ”Plăieșii”, din Chișinău și de solista Zinaida Julea.

Manifestările dedicate Unirii Principatelor vor începe la ora 10.30, la Centrul Muzeal ”IC Brătianu”.

Citește mai mult ...


Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%