Au picat în plasa hackerilor. Foarte mulți buzoieni au sesizat Poliția după ce le-au fost furate conturile de Facebook - Campus TV

Ianuarie 19 06:10 2023 by campusbuzau.ro

În ultima perioadă, foarte multe persoane au reclamat că au rămas fără conturile personale de Facebook. În ultimele luni, zeci de buzoieni au depus plângeri, la poliție, după ce le-au fost sparte conturile personale de Facebook sau de pe alte rețele sociale. De cele mai multe ori, din păcate, contul nu mai poate fi recuperat. În realitate, numărul celor care au picat în plasa hackerilor este mult mai mare, însă puțini sunt cei care depun sesizări la poliție, scrie campusbuzau.ro.

Infracționalitatea pe Internet a luat amploare, în ultimii ani, iar numărul celor care cad victime hackerilor este în creștere. În ultima perioadă, de exemplu,mai mulți buzoieni au rămas fără conturile de pe Facebook, după ce hackerii au preluat controlul asupra lor. Potrivit IPJ Buzău, în luna decembrie, 15 persoane din județ au reclamat la poliție că le-a fost furat contul de Facebook.

Din păcate, cei care ajung la poliție pentru a sesiza asemenea fapte sunt puțini în raport cu fenomenul în sine, care este mult mai amplu. Asta, deoarece mulți dintre cei cărora le-au fost piratate conturile de Facebook nu mai reclamă fapta, considerând că deplasarea la secția de poliție este un deranj mai mare decât paguba în sine. Polițiștii le recomandă cetățenilor să fie cât mai precauți pentru a nu cădea în plasa hackerilor. 

Potrivit specialiștilor, cea mai bună metodă pentru a-și proteja conturile...

Citește articolul integral pe campusbuzau.ro.




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%